NHL:n yön suomalaiset: 11 suomalaista pisteille – Määtän Pittsburgh takoi rajut numerot tauluun

Yön NHL-kierroksella nähtiin 11 suomalaispelaajaa, jotka iskivät tehoille. Murskaavimmasta voitosta vastasi Olli Määtän edustama Pittsburgh Penguins, joka nuiji Calgary Flamesin peräti 9–1.

Pääkuvan videolla Dallasin Miro Heiskasen NHL-uran avausmaali.

Määttä merkkautti kauden ensimmäisen tehomerkintänsä, syöttöpisteen, alustettuaan toisessa erässä Penguinsin näyttävää 7–0-maalia ylivoimalla. Määttä teki valelaukauksen, jakoi kiekon vasemmalle Derick Brassardille, ja Brassard jatkoi edelleen Jack Johnsonille maalin oikealle kulmalle. Johson katsoi hetken, kunnes lähetti kiekon ranteellaan tarkasti yläkulmaan (video NHL:n verkkosivuilla).

Yhtenä poimintana Chicago Blackhawksin tulokaspuolustaja Henri Jokiharju nappasi niin ikään syöttöpisteen, kun hän alusti ottelun viimeistä maalia New York Rangersia vastaan. Jokiharju ja Dominik Kahun alustivat ja Alex DeBrincat viimeisteli tyhjään maaliin Blackhawksille 4–1-voiton.

Jokiharju sai peliaikaa mukavasti rapiat 20 minuuttia. 19-vuotias suomalainen on nyt nakuttanut kauden 10 otteluunsa tehot 0+6.

Granlund Ma VAN 0+0  0 0 0   1/1  13.21

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.