NHL:n ylin pomo Gary Bettman oikoi Venäjään liittyviä World Cup -puheita – linjasi tiukasti Vladimir Putinin tukijasta Aleksandr Ovetshkinista

NHL:n ylin pomo Gary Bettman ja NHLPA:n pomo Bill Daly kommentoivat muun muassa Venäjään liittyviä kysymyksiä 16:07
Video: NHL:n ylin pomo Gary Bettman ja NHLPA:n pomo Bill Daly kommentoivat muun muassa Venäjään liittyviä kysymyksiä

Jääkiekkoliiga NHL:n ylin pomo, komissaari Gary Bettman kommentoi lauantaina Tampereella muun muassa Venäjän potentiaalista osallistumista vireillä olevaan World Cupiin. Bettman antoi myös oman kommenttinsa NHL-supertähdestä Aleksandr Ovetshkinista, joka on tunnetusti Venäjän presidentin Vladimir Putinin tukija.

Venäjään liittyvät kysymykset ovat olleet tiukasti tapetilla siitä lähtien, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. NHL:n johto herätti hämmennystä, kun se ei aiemmin suoranaisesti sulkenut Venäjää ulos vireille laitetusta World Cupista.

NHL on halunnut palauttaa maailman parhaiden jääkiekkopelaajien turnauksen, World Cupin, normaaliin kiertoon.

– Emme ole sanoneet mitään muuta kuin sen, että teemme töitä asian eteen. Emme ole tehneet päätöksiä minkään ongelmakohdan suhteen, mitkä pitää ratkoa, NHL:n komissaari Gary Bettman sanoi Venäjään ja World Cupiin liittyen MTV Urheilulle.

– Olemme puhuneet Venäjä-asiasta, mutta meillä ei ole ratkaisua sen suhteen juuri nyt, NHL:n pelaajayhdistyksen NHLPA:n pomo Bill Daly lisäsi.

– Meillä on monta ongelmakohtaa, joita käymme läpi NHLPA:n kanssa. Haluamme palauttaa World Cupin normaaliin päiväjärjestykseen. Jotta turnaus rullaisi tietyn rytmin mukaisesti, meillä on vielä paljon töitä tehtävänä. Sen takia emme voi tiedottaa mitään virallista, Bettman painotti.

Bettmanilta tiukat sanat

Venäjän hyökkäyssota on aiheuttanut polemiikkia myös NHL:n suuntaan. Yksi ongelmakohta liittyy Washington Capitalsin supertähteen Aleksandr Ovetshkiniin, joka on tunnettu Venäjän presidentin Vladimir Putinin suuri tukija.

Bettmanilta kysyttiin Ovetshkinista ja tämän Putin-kytköksistä Tampereella.

– Aleksandr Ovetshkin ja kaikki venäläiset, jotka pelaavat NHL:ssä, edustavat heidän omia seurojaan. He eivät pelaa Venäjälle, Bettman linjasi.

– He kaikki ovat vaikeassa tilanteessa, koska jos ei kaikilla, niin lähes kaikilla on perhettä Venäjällä. En tiedä tarkalleen, että minkälainen suhde Ovetshkinilla on Venäjän presidenttiin Putiniin. Hän pelaa NHL:ssä ja hän pelaa Washington Capitalsille, ei Venäjälle, Bettman painotti.

Lue myös:

    Uusimmat