NHL:n uudistus nostaa suomalaisasiantuntijan odotukset kattoon: "Siitä tulee K18-kamaa – tehtaan takuu, että menee yli"

17:08
Jääkiekon NHL-startti lähestyy – MTV Urheilun toimittaja Marko Leppänen tarttuu kauden kuumiin puheenaiheisiin ja suomalaisnimiin.

Alkava NHL-kausi on monella tavalla poikkeuksellinen. Mielenkiintoisia kysymyksiä ja keskustelunaiheita riittää. C Moren asiantuntija Ismo Lehkonen ja MTV Urheilun toimittaja Marko Leppänen käyvät läpi kiinnostavia teemoja.

Tässä sarjan neljännessä osassa keskustelunaiheina ovat Sebastian Ahon potentiaali tehorintamalla ja kuuma kanadalaisjoukkueiden oma divisioona. 

Pääkuvan videolla kattavasti Marko Leppäsen ennakkoajatuksia alkavasta NHL-kaudesta!  

Väite: Sebastian Aho sijoittuu pistepörssin kärkikymmenikköön

LEHKONEN:
Aho on taas vuoden vanhempi. Hän on lähellä kärkikymppiä, vaikka pelaakin enemmän kahden suunnan peliä. Aho pystyy tekemään pinnoja alivoimallakin. Aho on ykköshevonen, jonka ympärille rakennetaan koko seuraa. 

LEPPÄNEN:
Koko kysymys on aika tyhmä, vaikka se on itse aseteltu. Ahon pistepörssisijoituksella ei ole niinkään väliä, vaan sillä, että mikä on Ahon pelin perustaso. 

Carolinalla on erittäin potentiaalinen ryhmä, ja sen pelillisenä johtajana Aholla on iso vastuu. Dallasilla on loukkaantumishuolia ja Nashville hakee itseään, joten Carolinalla on mahdollisuus iskeä hyvään rakoon Central-divisioonassa. Pystyisikö Ika Hurricanes haastamaan Central-divisioonassa jopa Tampa Bay Lightningin, jonka vankkurien kyydissä vahvasti olet? 

LEHKONEN:
Pystyy. Hurricanesilla on paljon hyviä aloittajia, ja tulivoimaa löytyy viivalta. Siellä on paljon mielenkiintoisia pelaajia, ja valmennus on ihan änärin kärkipäätä.  

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Väite: Nyt samassa divisioonassa pelaavat kanadalaisjoukkueet ovat kokonaisuutena kovempia kuin pitkään aikaan

LEPPÄNEN:
Pitää paikkansa. Varsinkin Vancouver on petrannut paljon. Joukkueella on Elias Pettersonin ja Quinn Hughesin johdolla huippulahjakas nuori ydin, josta on paljon iloa tulevina vuosina.

Toronto Maple Leafs voi taistella Stanley Cupista, jos kaikki palaset loksahtavat paikoilleen.

LEHKONEN:
Kanadan puoli hymyilyttää jo nyt. Siitä tulee K18-kamaa. Stressi ja paine tulevat olemaan isosti framilla. Neljän joukossa pitäisi olla tai muuten on helvetti irti. Taso on tosi kova, edes Ottawa Senatorsia ei kannata laskea ulos. 

LEPPÄNEN:
Senators on hyvä nostaa esille, sillä viime kauden toiseksi huonoin joukkue on tehnyt kovia satsauksia ja hankkinut esimerkiksi Derek Stepanin ja Jevgeni Dadonovin

Voi kuvitella millaisia koiratappeluita tulee, kun esimerkiksi Edmonton Oilers ja Calgary Flames pelaavat kymmenen kertaa vastakkain. Albertan taistelu on kuumentunut uudelleen viime vuosina. Tuntuu, että näissä Kanadan divisioonan ottelussa ylilyöntien uhka on koko ajan läsnä. 

LEHKONEN:
Se on tehtaan takuu, että menee yli. Odotusarvo on se, että jokainen tappio on maanpäällinen helvetti. 

Lehkosen ja Leppäsen väittelyjä NHL-kauden kuumista teemoista julkaistaan MTV Urheilun verkkosivuilla aamuisin aina NHL-kauden starttiin saakka. Ensimmäiset ottelut pelataan Suomen aikaa varhain 14. tammikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja