NHL:n suomalaislupaus Anton Lundell on yllättänyt kaikki seurassaan – yksi huima tilasto kertoo tarpeellisen: "Hän on ratkaisevan tärkeä pelaaja"

3:45
Anton Lundell iski NHL-uran avausmaalinsa upealla tavalla – myös Aleksander Barkov pisteille Tampa Bay -voitossa.

NHL:n suomalaistulokas Anton Lundell on aloittanut ensimmäisen kautensa isossa liigassa jäätävällä varmuudella, joka on yllättänyt neljän Stanley Cupin päävalmentajan Joel Quennevillenkin.

Neljässä ottelussa tehot 2+2 kerännyt ja plusmiinustilastossa mukavasti kolme kihausta plussan puolella oleva Anton Lundell on pelannut häikäisevän hyvin ensimmäiset NHL-ottelunsa.

Lundell on ollut yksi iso syy siihen, että Florida Panthers on aloittanut kautensa neljällä perättäisellä voitolla.

20-vuotias Lundell oli jo ennen kauden alkua vahva ehdokas vuoden tulokkaaksi, eikä alku ainakaan ole vaimentanut odotuksia. Jopa Floridan päävalmentaja Joel Quenneville, neljän Stanley Cupin mies, on myöntänyt yllättyneensä uuden hyökkääjänsä tasokkuudesta.

– Emme uskoakseni odottaneet tämän tason suorituksia häneltä, Quenneville myönsi torstaina paikallista aikaa pelatun ottelun jälkeen Panthersin verkkosivuilla.

Lundell nappasi kivikovaa Colorado Avalanchea vastaan tehot 1+1.

– Hän on ollut mukava lisä joukkueeseemme. Hän antaa meille rutkasti lisää vaihtoehtoja, ylistyssanojaan säästellyt Quenneville totesi.

Vain kaksi hyökkäyspään aloitusta

Quennevillen kommentit eivät tarjoile suurta värikynää tai hehkua Lundellista, mutta konkariluotsi on osoittanut käytännössä, miten paljon hän jo nyt luottaa Lundellin kykyihin kokonaisvaltaisessa pelaamisessa.

Quenneville on antanut huimasti vastuuta tulokaspelaajalleen etenkin puolustuspäässä, sillä vain kahdeksan prosenttia Lundellin vaihdoista on alkanut hyökkäyspään aloituksella.

Yhteensä 65:stä tasakentällisin pelatusta vaihdostaan Lundell on aloittanut peräti 23 kertaa oman pään aloituksella, mikä on eniten kaikista Florida Panthersin hyökkääjistä. Myös alivoimalla vastuuta saaneen sentterin tasakentällisin pelatuista vaihdoista 35 on puolestaan alkanut lennosta.

Keskialueen aloituksia Lundellilla on ollut tasakentällisin vain viisi ja hyökkäyspään aloituksia ainoastaan kaksi kappaletta!

Täysin epäsuhdasta tilastosta huolimatta Lundellin joukkue on saanut tasakentällisin enemmän laukauksia kuin vastustaja, 52 prosenttia kaikista vedoista hänen ollessaan jäällä.

– Tuo poika on erityinen, Floridan kapteeni Aleksander Barkov pelkisti.

– Hän on ratkaisevan tärkeä pelaaja. Hän ottaa tärkeitä aloituksia, tappaa jäähyjä ja tekee maaleja.

Quenneville näkee alivoimalla yhteistyötä tehneen kaksikon toiminnan hedelmällisenä.

– Hän on saanut Barkysta loistavan mentorin. Hän pääsee seuraamaan täydellistä ammattilaista, Coach Q kehaisi.

Florida Panthers kohtaa lauantaina paikallista aikaa Philadelphia Flyersin. Suomen aikaa ottelu alkaa aamuyöllä sunnuntain vastaisena yönä kello 2.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja