NHL:n suomalaiset: Mikko Rantanen hurjana hyökkäyspäässä, Ville Husso säkenöi Minnesotaa vastaan – jälleen yksi suomalaispelaaja teki NHL-debyyttinsä

Coloradon Mikko Rantanen kohenteli asemiaan NHL:n pistepörssissä Los Angeles Kingsiä vastaan. Rantanen rohmusi kolme syöttöpistettä, kun Colorado kuittasi 6–0-kotivoiton.

Rantanen aloitti pistetehtailunsa heti avauserässä, kun hän sai toisen syöttöpisteen Joonas Donskoin ylivoimamaaliin. Erän viimeisellä minuutilla Rantanen syötti J.T. Compherin 3–0-maalin. Kolmas syöttömerkintä napsahti tilille toisen erän puolivälissä, kun Gabriel Landeskog kuittasi tilanteeksi 5–0.

Rantanen nousi kolmen tehopisteensä turvin NHL:n pistepörssissä sijalle kahdeksan. Hyökkääjä on nyt kerännyt pelaamissaan 51 ottelussa 64 pistettä (30+34). NHL:n pistepörssin kärjessä on Edmontonin Connor McDavid, joka on ainoana saavuttanut sadan pisteen rajapyykin 104 pisteellään (33+71).

Coloradolla on NHL:n runkosarjassa jäljellä vielä yksi ottelu. Se kohtaa torstaina jälleen Los Angeles Kingsin.

Hussolle uran ensimmäinen

Myös St. Louis Blues rohmusi suurinumeroisen kotivoiton. Se kaatoi Minnesotan maalein 4–0. Ottelun suurin sankari oli suomalaisvahti Ville Husso, joka pelasi uransa ensimmäisen nollapelin. Husso pysäytti ottelussa 31 laukausta ja hänet valittiin ottelun ykköstähdeksi.

Husso on pelannut kuluvalla kaudella 17 St. Louisin ottelussa. Suomalaisen torjuntaprosentti on 89,3 ja hän on päästänyt keskimäärin 3,21 maalia ottelua kohden.

St. Louis pelaa vielä yhden ottelun NHL:n runkosarjassa, kun se kohtaa torstaina uudelleen Minnesotan.

NHL julkaisi koosteen Husson uran ensimmäisestä nollapelistä Twitterissä. Voit katsoa videon alta tai tästä linkistä.

Jo 60. suomalaispelaaja

Edmonton Oilers otti vieraissa voiton isäntäjoukkue Montreal Canadiensista. Tasaisella 2–2 aloituserällä käyntiin lähtenyt ottelu venyi lopulta jatkoajalle. Oilers vei jatkoajalla voiton maalein 4–3.

Suomalaisia oli ottelun aikana jäällä kaikkiaan viisi, mutta yksikään heistä ei yltänyt tehopisteille. Oilersin riveistä kentällä pyörähteli Jesse Puljujärvi. Montrealin vanhoina kasvoina jäällä olivat puolestaan Jesperi Kotkaniemi, Joel Armia ja Artturi Lehkonen.

Kolmikon lisäksi suomalaishyökkääjä Jesse Ylönen otti uudessa kotikaukalossaan ensiaskeleensa NHL-jäillä. NHL Finns -sivuston mukaan 21-vuotias Ylönen on jo 60. suomalaispelaaja kuluvalla NHL-kaudella. Ylönen on samaisen sivuston mukaan kaikkien aikojen 239. suomalaispelaaja NHL:ssä.

Nuorten maailmanmestaruutta kaudella 2018–19 voittamassa ollut Ylönen on Montrealin toisen kierroksen varaus vuoden 2018 NHL-draftista. Canadiens kertoi Twitter-tilillään, että Ylönen kutsuttiin AHL-farmiliigan Laval Rocketin riveistä NHL-ryhmään.

Espoossa kiekko-oppinsa saanut hyökkääjä pelasi Suomessa Liigaa Pelicansissa 2018–20 ja vielä tällä kaudella lainasopimuksella. AHL:ssä Ylönen on tällä kaudella pelannut 26 ottelua tehoin 9+8. Hänen isänsä Juha Ylönen pelasi NHL:ssä 341 runkosarjapeliä vuosina 1997–2002.

NHL:n suomalaistilastot

Montreal-Edmonton 3-4 ja.