NHL:n suomalaisduo takoi tulosta – Teuvo Teräväisestä on muovautunut hurja maalitykki

Carolina Hurricanesin suomalaistähdet Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho olivat näkyvässä roolissa, kun Carolina voitti Tampa Bay Lightningin tyylipuhtaasti maalein 4–0.

Ottelun ensimmäinen suomalaisonnistuminen nähtiin jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Carolina pääsi ylivoimalle. Sebastian Aho tarjoili pelivälineen Teuvo Teräväiselle, joka täräytti kiekon suoraan syötöstä verkkoon.

Maali oli Teräväiselle jo kauden yhdeksäs. Osuman myötä Teräväinen vankisti asemiaan suomalaispelaajien maalipörssin kärjessä yhdessä Coloradon Mikko Rantasen kanssa. Koko NHL:n maalipörssissä Teräväinen on sijalla 14.

Toisessa erässä oli Ahon vuoro onnistua, kun suomalaistähti laukoi kiekon hienon hyökkäyksen päätteeksi ohi Tampa Bayn maalilla pelanneen Jonas Johanssonin.

Ottelun kakkostähdeksi valittu Aho on aloittanut kautensa hienosti. Hän on tehnyt 12 ottelussa nyt 4+9=13 pistettä.

Carolina on 15 pelatun ottelun jälkeen itäisessä konferenssissa sijalla neljä. Joukkueen kausi jatkuu torstain vastaisena yönä Suomen aikaa ottelulla Philadelphia Flyersia vastaan.