NHL:n ruotsalaisikoni lopettaa uransa – sai aikoinaan Teemu Selänteen raivon partaalle: "Se jätkä on vaarallinen"

Ruotsalaispuolustaja Niklas Kronwall, 38, lopettaa jääkiekkouransa, tiedotti miehen NHL-seura Detroit Red Wings nettisivuillaan tiistaina. Kronwall siirtyy toimistohommiin Detroitin GM:n Steve Yzermanin neuvonantajaksi.

Ruotsalainen muistetaan myös vuoden 2010 yhteenotosta Suomen kiekkolegendan Teemu Selänteen kanssa. Kronwall oli taklannut Selänteen laitaan ja suomalaisen mielestä tilanteessa oli kyse härskistä kyynärpäätaklauksesta. Videolla kontakti näytti kuitenkin olkapäätaklaukselta.

– Se jätkä on vaarallinen. Jonain päivänä joku kuittaa hänelle vielä, se on vain ajan kysymys. Olen varma, että hänen kyynärpäänsä osui kasvoihini. En nähnyt hidastusta mutta tunsin sen, Selänne sanoi tuolloin Michigan Livelle.

Selänne jäi taklauksen jälkeen polvilleen jäähän. Kronwall torjui suomalaislaiturin kritiikin.

– En ole nähnyt sitä uusintana, mutta minusta tuntui, että osuin häntä olkapäällä, Kronwall vastasi.

Kronwall pelasi NHL:ssä 15 kautta ja edusti vain Detroitia. Runkosarjassa Kronwallille kertyi reilut 950 ottelua ja pudotuspeleissä reilut 100 ottelua. Kronwall tunnettiin erityisesti varmaotteisena puolustuspään pelaajana, joka osasi taklata painavasti. Parhaalla kaudellaan hän nakutti runkosarjassa tehopisteet 6+45=51.

Kronwall kuuluu niin sanottuun kolmen kullan klubiin. Hän voitti Stanley Cupin, olympiakultaa ja maailmanmestaruuden. Lisäksi Kronwall on myös kaksinkertainen Ruotsin mestari Djurgårdenista.

Lue myös:

    Uusimmat