NHL:n huippuvaraus Rasmus Kupari paljasti ensi kauden suunnitelmansa – "Siellä isoon rooliin"

3:44

NHL:n tuore ykköskierroksen varaus, suomalaishyökkääjä Rasmus Kupari, 18, suunnittelee pelaavansa ensi kauden vielä SM-liigaa Oulun Kärpissä.

Pääkuvan videolla juttua ykköskierroksella varatuista suomalaispelaajista.

Los Angeles nappasi Kuparin NHL:n varaustilaisuuden 20:ntenä pelaajana. Kaudesta 2016–2017 Kärppien organisaatioon kuuluneella Kuparilla on oululaisseuran kanssa sopimusta vuosi jäljellä.

– Ensi vuosi menee todennäköisesti Kärpissä vielä. Siellä isoon rooliin ja mahdollisimman paljon kehitystä joka osa-alueella, että olisi valmiimpi tänne Pohjois-Amerikkaan änäriin tullessa, mahdollisesti tuon ensi kauden jälkeen. Tulossa iso vuosi ja pitää taas kehittyä paljon ja ottaa steppejä eteenpäin, Kupari avaa MTV Sportille.

Ensisijaisena kehityskohteena kevytrakenteisella, 181-senttisellä ja 74-kiloisella Kuparilla on voima.

– Se on iso osa, jos haluaa änärissä päästä pelaamaan. Siellä on isoja kavereita ja peli on nopeaa. Tietysti tarkoituksena on kehittää joka osa-aluetta, myös kestävyyttä ja nopeutta, mutta voima on varmasti yksi isoimpia kehityskohteita.

"Mahtavaa, että juuri he varasivat"

Nuorten MM-kisoissakin pelannut Kupari kihautti kuluneella kaudella Kärpissä 39 runkosarjaottelussa pisteet 6+8=14 ja juhli seurassa Suomen mestaruutta. Hyökkääjän tapaan hänen isänsä Marko Kupari näkee hyvänä ratkaisuna jatkaa vielä kauden ajan Oulussa.  

– Kärpät on niin hyvä organisaatio ja siellä tehdään niin laadukasta työtä. On huippuvalmennus ja kaikki puitteet ovat viimeisen päälle. Siellä on ehdottomasti hyvä olla vielä ainakin vuosi, Marko Kupari sanoo.

NHL siintää kuitenkin Rasmus Kuparin realistisena tavoitteena, joka voi toteutua Los Angeles Kingsin, vuosien 2012 ja 2014 Stanley Cup -mestarin paidassa.

– Totta kai hienoin fiiliksin menen sinne. Hieno, menestyksekäs seura ollut, hienoja pelaajia, hieno organisaatio. Hieno kaupunkikin, mitä tiedän: aika lämmintä ja isot huvit. Innolla odotan sitäkin. Mahtavaa, että juuri he varasivat, Kupari sanoo.

"Ei tätä kunnolla vielä tajuakaan"

Varauksessa, askeleessa lähemmäs suurta NHL-unelmaa, Kuparilla on vielä sulattelemista.

– Ihan huikeat fiilikset. Ei tätä kunnolla vielä tajuakaan isossa kuvassa. Onhan tämä ihan uskomatonta ja tosi iso juttu minulle, koko perheelle, tutuille ja suvulle. Ei ihan kovin montaa kotkalaislähtöistä pelaajaa ole saanut änärivarausta, Kupari summaa.

Ensimmäinen Kotkan Titaaneista lähtöisin oleva NHL-varaus on Ottawa Senatorsin kahdeksannella kierroksella vuonna 2003 varaama Ossi Louhivaara. Kupari on vasta toinen Titaaneista lähtöisin oleva NHL-varaus. 

Isä Marko Kupari ei peitellyt onneaan, kun odotettu toteutui ja poika varattiin ykköskierroksella.

– Aivan mahtavaa. Saatiin nukuttuakin ihan kohtalaisen hyvin varauksen jälkeinen yö. Koko perhe on erittäin onnellinen ja iloinen tästä varauksesta – pojan puolesta ennen kaikkea. Hän on tehnyt pitkän päivätyön tämän eteen, että tämä päivä, varaus, koittaisi. Nyt se tuli sitten sieltä, Marko Kupari myhäilee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja