NHL:n farmiliigan suomalaiset osasivat odottaa kauden lopetusta – "AHL:ssä ei olisi mieltä jatkaa ilman yleisöä"

Aleksander Barkov toivoo, että NHL-kausi saadaan vietyä loppuun –"Olisi ihan kiva" 4:27
Aleksander Barkov toivoi C Moren Urheilusuora-lähetyksessä NHL-kauden jatkamista.

Jääkiekkosarja NHL:n tärkein farmiliiga AHL teki maanantaina päätöksen jättää koronapandemian takia 11. maaliskuuta keskeytyneen runkosarjan loput ottelut sekä pudotuspelit kokonaan pelaamatta. AHL:ssa pelasi kauden aikana peräti 50 suomalaista.

Atlantin divisioonaa johtaneen Providence Bruinsin hyökkääjä Joona Koppanen ja puolustaja Urho Vaakanainen hieman harmittelivat päätöstä, sillä joukkueella oli 12 ottelun voittoputki.

– Olisi ollut kiva jatkaa kautta, mutta päätös oli oikea ja odotettu. Omaa sopimusta on jäljellä kaksi kautta. Nyt treenataan Helsingissä ja lähdetään ensi syksynä tavoittelemaan paikkaa ylhäältä Bostonista, Vaakanainen sanoi.

Joensuusta kotoisin oleva Vaakanainen vietti kuukauden vanhempiensa luona, minkä jälkeen hän palasi Helsinkiin. Hän oli yksi niistä 21 AHL:ssa pelanneesta, jotka pelasivat kaudella myös NHL:ssä.

Koppasen NHL-debyytti odottaa vielä

Tampereelta lähtöisin oleva Koppanen ei ole NHL:ssä debytoinut. Sopimus päättyy 2021. Hän oli silti kauteen tyytyväinen, sillä pisteitä kertyi 9+9=18.

Koppasen Edellisen kauden saldo oli ollut 2+0=2.

– Terveys edellä mennään, vaikka (lopettamis)päätös ikävä olikin. Kahdentoista ottelun voittoputki todisti, että olisi ollut mahdollisuus voittaa. Mutta AHL:ssa ei olisi ollut mieltä jatkaa kautta ilman yleisöä, sillä pääsylipputulot ovat tärkein tulonlähde seuroille, Koppanen sanoi.

MM-kisoissakin 2017 pelannut hyökkääjä Markus Hännikäinen kaupattiin kesken kauden Arizona Coyotesiin. Urallaan 91 NHL-ottelua pelannut hyökkääjä ei kaudella 2019–20 ole kiekkoillut NHL:ssä otteluakaan.

– Helmikuussa tapahtunut kauppa oli mieluisa. Pelasin seitsemän ottelua Tucsonissa, ja tulosta tuli, Hännikäinen kertoi.

Hänellä ei ole sopimusta ensi kaudesta.

– Toivon saavani sellaisen Arizonasta. Oli mukavaa pelata, kun ulkona oli lämmintä ja aurinkoista.

Kauden viidestäkymmenestä suomalaisesta AHL-pelaajasta kymmenen oli maalivahteja, 14 puolustajia ja 26 hyökkääjiä. 

Lue myös:

    Uusimmat