NHL:n ex-taklauskone latasi täyslaidallisen nykyjääkiekon tilasta – "Ovat menneet liian pitkälle"

Detroit Red Wingsin ja Ruotsin kiekkolegenda Niklas Kronwall pelkää fyysisen pelin katoavan jääkiekosta kokonaan.

Upean uran NHL:ssä ja Rutsin maajoukkueessa pelannut Kronwall tunnettiin kaukaloissa kovista taklauksistaan. Jos pelaajat eivät olleet tarpeeksi valppaana jäällä, joutuivat he usein Kronwallin jyräämäksi.

Viime vuosina Kronwallin viljelemät avojäätaklaukset ovat vähentyneet huomattavasti. Taklauspelaaminen nousee joka vuosi keskustelunaiheeksi kaukaloissa nähtyjen loukkaantumisten vuoksi.

Kronwall painottaa, että taklattavallakin on jäällä valtava vastuu.

– Et ole yksin kaukalossa, joten taklattavallakin on vastuu. Jos sain hurjan tällin, olin itse pistänyt itseni paskaan asemaan. Se on yhdeksän kertaa kymmenestä oma syysi. Et voi pyöriä kulmissa sikari suussa ja ajatella, ettei sinua voida taklata, Kronwall tylyttää Aftonbladetin haastattelussa.

Jääkiekko on kehittynyt lajina vuosien varrella hurjasti ja muun muassa koukkaamisia ja huitomisia on karsittu kaukaloista rajulla kädellä. Vanhan liiton miehenä Kronwall pelkää, että fyysinen peli katoaa jääkiekkokaukaloista tyystin.

– Minusta jääkiekko on muuttumassa hieman liikaa minun makuuni. Varsinkin täällä (Ruotsissa). Fyysistä peliä karsitaan enemmän ja enemmän. Minun mielestäni kiekollisilla pelaajilla on aivan liian vähän vastuuta. Jos sinut jyrätään, olet itse ajanut itsesi hemmetin tukalaan asemaan, Kronwall sanoo.

– Ymmärrän kyllä, mitä he ovat yrittäneet tehdä, mutta minusta he ovat menneet askeleen liian pitkälle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja