NHL-leiriltä palanneella SM-liiga-tähdellä säkenöivä alku – viesti haastattelusta lupaa huimaa kautta: "Jokainen jäi"

Maalikooste: Ilves - Pelicans 4:41
Aatu Jämsenille heti kaksi osumaa Pelicansin Ilves-voitossa – katso ottelun kaikki maalit tästä.

Aatu Jämsen liekehti illan sankarina, kun Pelicans kukisti Ilveksen SM-liigan perjantai-illassa maalein 3-1. Päävalmentaja Tommi Niemelä arvioi nuoren suojattinsa otteita suu maireassa hymyssä.

Los Angeles Kingsin nuorten pelaajien kehitysleiriltä vastikään kotiutunut Jämsen pelasi vasta SM-liiga-kauden ensimmäisen ottelunsa ja osui heti kahdesti. Avauserässä 21-vuotias hyökkääjä vei Pelicansin 1-0-johtoon komealla yksilösuorituksella ja toisessa erässä yhteispeli Elias Vilenin kanssa tuotti näyttävän osuman.

Viime kaudella läpimurtonsa SM-liigan eliittiin tehnyt Jämsen kertoi ottelun jälkeen pelaamisen tuntuneen poikkeuksellisen hyvältä.

– Tuntui, etten ole ikinä pelannut noin itsevarmasti. Joka kerta, kun sain kiekon tai menin johonkin kamppailuun, tuntui että jokainen jäi itselle.

Lehdistötilaisuudessa päävalmentaja Tommi Niemelä myhäili tyytyväisenä kommentoidessaan Jämsenin tekemistä.

– Hän on kehittyvä nuori pelaaja, Niemelä naurahti.

–  Totta kai "Apella" on huikeat kiekolliset taito-ominaisuudet. Pystyy pienessä tilassa nopeustaitavuudella hallitsemaan keikkoa.

Niemelä näki Jämsenin ottaneen askeleita eteenpäin.  

– Ennen kaikkea hän on kehittynyt kovasti urheilijana ja siinä, miten pystyy pelaamaan peliä muutenkin kuin kiekolla. Hienoa nähdä, että mies menee eteenpäin.

Lue myös:

    Uusimmat