NHL-kuplan vaativuus vetää suomalaislegenda Teppo Nummisen hiljaiseksi: "En tiedä, miten olisin itse selvinnyt – MM-kisatkin tuntuivat pitkältä ajalta"

11:49
Kalevi Numminen kertoo elämäkertansa julkistustilaisuudessa uransa käännekohdista. Teppo Numminen sai varttua huippupelaajaksi isänsä jalanjäljissä.

NHL:n pudotuspelien pelaaminen täysin eristyksissä oli rankka koettelemus varsinkin perheellisille kiekkoilijoille. Suomalaislegenda Teppo Numminen pitää parin kuukauden poissaoloa hurjana haasteena.

NHL-pelaajat asettuivat heinäkuun lopussa Edmontoniin ja Torontoon ensin harjoitusotteluihin ja jatkoivat siitä pudotuspeleihin, jotka kestivät finaalin selvinneiltä Tampa Bay Lightningilta ja Dallas Starsilta aina syyskuun loppuun asti.

Teppo Numminen nostaa hattua NHL:än hankkeelle ja sille, että mestari saatiin tällä tavoin selville.

– Se oli hurja ja rohkea suoritus. Alussa tietysti pelkäsin, että mitenköhän siinä käy, jos se homma jää kesken. Pelit paranivat koko ajan.

– Tietysti se vaati sen, että pelaajat ja pelaajayhdistys ovat mukana ja sitoutuneita yhdessä tekemiseen NHL:n ja seurojen kanssa. Ehkä se oli se, joka siinä kantoi, Numminen arveli keskiviikkona isänsä Kalevi Nummisen elämäkerran julkistuksessa Helsingissä.

Perheille äärimmäisen kova haaste

Kovimmille jakso otti tietysti perheellisille pelaajille, jotka joutuivat olemaan erossa läheisistään parikin kuukautta. Nummisen on vaikea kuvitella, miten hän olisi itse selvinnyt tästä.

– Kyllähän se suuri haaste on. Tietysti nuoret pelaajat, joilla ei ole perheitä ja lapsia, niin kyllähän he siellä pelaavat. Kuitenkin intohimo on pelata, mutta kyllähän se suuri haaste oli perheille.

– En tiedä, miten itse olisin siinä selvinnyt. MM-kisoissa ja olympialaisissa, joissa olet kaksi kolme viikkoa pois kotona, niin kyllähän sekin tuntuu jo tosi pitkältä ajalta, että on nähnyt lapsia ja perheitä. Hurjalta tuntuisi, että olisi sitten kaksi kolme kuukautta pois, hän myöntää.

Miro Heiskasen ja Esa Lindellin peli miellytti NHL-legendan silmää

Dallas Starsin Miro Heiskanen, Esa Lindell, Roope Hintz ja Joel Kiviranta jäivät ilman lopullista palkintoa hienosta pudotuspelisyksystään. Nummisen silmä kiinnittyi Starsiakin edustaneena puolustajana juuri Heiskasen ja Lindellin otteisiin.

– Oli hieno nähdä, että suomalaiset kiekkoilijat olivat ratkaisevissa rooleissa joukkueissaan. Varsinkin Esa ja Miro saivat puolustajina tosi paljon vastuuta ja peliaikaa.

– Huomasin sen, että tulee edelleen seurattua puolustajia. Oli lämmittävää nähdä, että kuinka tärkeissä rooleissa ja hienosti pojat pelasivat, Numminen kehuu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja