NHL-kehitysvalmentaja Jarkko Ruutu ylistää suomalaistähtiä – "Tuommoisia ei ole hirveästi maailmassa"

7:24

NHL:n suomalaistähtien peliesitykset ovat tehneet suuren vaikutuksen Columbus Blue Jacketsin kehitysvalmentajaan Jarkko Ruutuun.

Nuoret suomalaistähdet ovat varastaneet suurimman huomion NHL:n alkukaudella. Sebastian Aho ja Mikko Rantanen keikkuvat aivan pistepörssin kärkisijoilla. Patrik Laine ja Aleksander Barkov kuuluvat myös NHL:n eliittiin. Myös moni muu suomalainen on oman joukkueensa avainpelaajia. Nousu NHL:n huipulle ei ole kuitenkaan sattumaa.

– Tuommoisia jätkiä ei ole hirveästi maailmassa. Yksilötasolla ovat tehneet duuninsa ja painaneet hommia. He myös erottuvat ominaisuuksillaan, Ruutu kehuu Huomenta Suomen haastattelussa.

– Pitkälti yksilön omistautumisella ja halulla päästä huipulle on suurin merkitys. Kyllähän laadukas harjoitteleminen tuottaa tietty jätkät tietylle tasolle, Ruutu jatkaa.

Hyppy Euroopasta NHL:ään iso

Ruudun mukaan hyppy Euroopan kentiltä NHL:n huipulle vaatii pelaajalta paljon. Viime vuosina siinä on kuitenkin onnistunut useampikin suomalainen. Ruutu arvostaa suomalaistähtien suoritusta korkealle.

– Pomppaus on ihan järkyttävä. Se tekee siitä kovemman suorituksen, kun he eivät ole vain mahtuneet pelaamaan, vaan pystyvät pelaamaan ihan maailman huipulla.

Ruutu pelasi pelaajaurallaan 652 ottelua NHL-kaukalossa. Ruutu jätti Pohjois-Amerikan kaukalot vuonna 2011. Seitsemässä vuodessa liigan pelityyli on ehtinyt muuttua aikamoisesti.

– Pelityyli on muuttunut todella paljon. Se on nyt luisteluliiga. Ennen oli paljon isoja, vahvoja ja hitaita pelaajia, mutta nykyään se on ihan nopeudesta kiinni pitkälti, Ruutu summaa.

Nykyään Ruutu toimii NHL-joukkue Columbus Blue Jacketsin kehitysvalmentajana. Ruudun työnkuvaan kuuluu Columbuksen Euroopassa pelaavien lupausten seuraaminen ja auttaminen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja