NHL-kausi käynnistyi: hallitseva mestari kaatui salama-alkunsa jälkeen – Kasperi Kapasen Toronto nousi voittoon

Suomalaispelaajat tulessa jo ensi yön NHL-kierroksella – MTV Urheilu seuraa New Yorkissa kautensa käynnistävää Kaapo Kakkoa 14:12
Marko Leppänen ja Kasperi Kunnas ennakoivat NHL-kauden alkua MTV Uutiset Liven lähetyksessä keskiviikkona.

Jääkiekon NHL starttasi uuteen kauteen kahden edellisen vuoden mestarien kohtaamisella, jossa Washington Capitals kukisti jatkoaikavoitolla St. Louis Bluesin 3-2.

Hallitseva mestari St. Louis sai otteluun salamalähdön, kun Sammy Blais iski kiekon verkkoon vain 53 sekunnin pelin jälkeen.

Kotijoukkue Blues johti Alex Pietrangelon ylivoimaosumalla 2-0 alle kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Maalitykki Aleksandr Ovetshkin nosti Washingtonin mukaan otteluun napakalla rannelaukauksella ensimmäisen erän aikana.

Dmitri Orlov tasoitti ottelun 2-2:een toisessa erässä. Maalittoman kolmannen erän jälkeen Jakub Vrana päätti kamppailun jatkoajalla Washingtonin voitoksi.

Kasperi Kapasen edustama Toronto Maple Leafs avasi kauden 5-3-kotivoitolla Ottawa Senatorsista. Kapanen jäi ilman tehoja. Toronton tähtihyökkääjä Auston Matthews maalasi joukkueelle kahdesti.

Matthews nosti joukkueensa tasatilanteesta 4-2-johtoon toisessa erässä. Hänestä tuli NHL-historian ensimmäinen pelaaja, joka on osunut neljällä ensimmäisellä kaudellaan heti avausottelussa.