NHL-huipputoimittajalta kova arvio TPS-hyökkääjästä

Jääkiekon NHL:n huipputoimittaja Bob McKenzie julkaisi tiistaina viimeisen ennakointinsa 7.-8. heinäkuuta käytävään varaustilaisuuteen. Listan kärkeen on noussut slovakialainen TPS-hyökkääjä Juraj Slafkovsky.

Listalla korkeimpana suomalaisena on JYPin Joakim Kemell, joka on seitsemäntenä. Kemell pelasi viime kaudella 39 ottelua jyväskyläläisten paidassa ja teki tehopisteet 15+8=23. Alle 18-vuotiaiden MM-kisoista saavutuksena oli pronssinen mitali. Kemell on myös mukana Nuorten Leijonien MM-ryhmässä, joka pelaa koronan takia siirretyt kisansa elokuussa.

TPS:n organisaatiossa jo neljännen kauden aloittava Slafkovsky on jo loistanut kotimaisen Liigan lisäksi maajoukkuetasolla olympialaisissa sekä MM-kisoissa. Pekingissä saldona oli seitsemässä ottelussa seitsemän maalia sekä pronssimitali. MM-kisoissa tilastot olivat kahdeksassa ottelussa 3+6=9. Turnaus päättyi Suomea vastaan puolivälierissä.

Muista suomalaisista JYPin Brad Lambert on listalla sijalla 16, Jani Nyman on 55:s, Topi Rönni 65:s, Aleksanteri Kaskimäki 66:s, Topias Leinonen 71:s, Kasper Kulonummi 82:s ja Miko Matikka 90:s. Otto Salin on nostettu erityismainintana mukaan, mutta ei kuitenkaan 90 korkeimmin sijoitetun joukkoon.

Katso alta McKenzien listaus kärkikymmenikön osalta.

Lue myös:

    Uusimmat