NFL-taustaisen luotsin hatkat lamautti Vaahteraliiga-seuran – luopui sarjapaikasta kauden kynnyksellä

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigassa pelannut Hämeenlinna Huskies on joutunut luopumaan sarjapaikastaan, liiga tiedottaa

Huskiesin tilanne muuttui haastavaksi, kun helmikuun lopussa päävalmentajaksi kiinnitetty Jeremy Brigham irtisanoi sopimuksensa yksipuolisesti viime viikolla ja lähti luotsaamaan Italiaan. Seuran puheenjohtajan Teemu Saarisen mukaan päätös oli Huskiesille täysi yllätys. 

– Brigham ei ollut asiasta Huskiesille kertonut mitään. Hän pahoitteli tilannetta jälkeenpäin, kun häneen oli saatu yhteys illalla, Saarinen kommentoi viime seuran verkkosivuilla viime perjantaina.

Brigham pelasi urallaan viisi kautta NFL:ssä ja edusti Oakland Raidersia myös Super Bowlissa.

Huskies ilmoitti Brighamin yllätyspäätöksen jälkeen valmistautuvansa kauteen normaalisti, mutta uuden päävalmentajan karkaaminen Italiaan aiheutti ankaran ketjureaktion. Osa pelaajista ilmoitti purkavansa sopimuksensa, mikä oli Saarisen mukaan liian haastava isku.

– Käytännössä joukkue jäi ilman hyökkäyksen linjapelaajia, ja kokonaisen hyökkäyksen linjan sekä päävalmentajan löytäminen tässä vaiheessa kevättä on osoittautunut mahdottomaksi, Saarinen tarkentaa Vaahteraliigan verkkosivuilla.

Huskies sijoittui viime kaudella tulokasjoukkueena sarjakolmoseksi. Tätä ennen se nousi viidessä vuodessa alimmalta sarjaportaalta Vaahteraliigaan.

Vaahteraliiga käynnistyy 10. toukokuuta.

Lähteet: vaahteraliiga.fi, huskies.fi

Lue myös:

    Uusimmat