Newcastle venyi isoon yllätykseen ja voitti Evertonin kotonaan – Wilson osui kahdesti

Newcastlen kärkimies Callum Wilson viimeisteli kahdesti, kun Newcastle kaatoi jalkapallon Englannin Valioliigassa sarjan kärkipäässä keikkuvan Evertonin 2–1.

Tappion myötä kariutui Evertonin haave noususta kärkipaikalle ohi paikallisvihollisen Liverpoolin.

Everton joutui vieraspeliin ilman runkomiehiään James Rodriguezia ja Richarlisonia, ja esitys jäi vaisuksi. Maalittoman avauspuoliajan jälkeen Wilson ohitti Evertonin maalissa ykkösmies Jordan Pickfordin tilalla pelanneen ruotsalaisvahti Robin Olsenin 56. minuutin rangaistuspotkulla, ja päivän toisensa Wilson teki 84. minuutilla. Evertonin kavennus tuli loppuhetkillä Daniel Calvert-Lewinin kauden 11. maalilla.

–  Halusin vain antaa hänelle (Pickford) lepoa ja antaa mahdollisuuden Olsenille saada peliminuutteja. Jordan palaa tolppien väliin seuraavassa pelissämme, kun kohtaamme Manchester Unitedin, Evertonin valmentaja Carlo Ancelotti kertoi.

Kauden neljällä voitolla avannu Everton on kahdessa viime pelissään koonnut vain pisteen. Eroa Liverpooliin on kolme pistettä. Newcastle on tasaisessa sarjassa kymmenentenä, vaikka eroa Evertoniin on vain kaksi pistettä.