Mainos

New York Times: Trump välttänyt veroja epäilyttävillä keinoilla

Yhdysvaltain republikaanipuolueen presidenttiehdokkaan Donald Trumpin keinot verojen maksamisen välttämiseksi ovat olleet niin epäilyttäviä, että hänen omat juristinsa epäilivät niiden laillisuutta. Asiasta kertoi New York Times -sanomalehti tänään. 

Presidenttikisa tiukkeni

Liberaali Amerikka säikähti hetkeksi tiistaina uutta mielipidetiedustelua, jossa republikaanien Donald Trump oli kiilannut demokraattien Hillary Clintonin ohi. ABC Newsin ja Washington Postin julkaiseman kyselyn mukaan Trumpia kannatti 46 prosenttia vastaajista ja Clintonia 45 prosenttia. Kysely tehtiin viime viikon lopulla.


Vaikka ero oli virhemarginaalin sisällä, kysely kertoi presidenttikisan kiristymisestä. Edellisen kerran Trump johti missään kyselyssä toukokuussa. 


Tulos on kuitenkin yksittäistapaus, sillä valtaosa kyselyistä tukee yhä Clintonin voittoa. New York Timesin eri kyselyistä koostetun arvion mukaan Clinton voittaisi 88 prosentin todennäköisyydellä ja arvostetun FiveThirtyEight-verkkosivuston mukaan 72 prosentin varmuudella. 

Lehden mukaan Trump käytti verojen välttämiseen kyseenalaisia keinoja 1990-luvulla, jolloin hän teki valtavia tappioita epäonnistuneessa kasinohankkeessaan. Lehden käyttämien veroasiantuntijoiden mukaan Trump muun muassa hyödynsi veroetuja tappioista, jotka hän teki muiden rahoilla. Osa Trumpin käyttämistä keinoista on säädetty myöhemmin laittomiksi.  

Veroasiantuntijat eivät osanneet arvioida tarkasti, kuinka paljon Trump on verokikkailustaan hyötynyt, sillä tämä ei ole suostunut julkistamaan tietoja saamistaan veronpalautuksista. 

Trump on useasti kehuskellut käyttävänsä kaikki keinot verojen välttämiseksi. Trumpin mukaan se todistaa hänen pätevyytensä liikemiehenä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.