Mainos

"New York on ihan kuollut"

Hurrikaani Irenen vaikutus alkaa jo tuntua New Yorkissa. Sohossa asuvan Alexandra Alexisin mukaan tunnelma kaupungissa on jo erittäin synkkä.

– Ulkona on jo täysin pimeää ja sää muuttuu koko ajan muuttuu pahemmaksi ja pahemmaksi. Ihmisiä ei ole enää yhtään kadulla. Se on todella orpoa, sillä yleensä näkyy aina paljon autoja, ihmisiä ja meininkiä, mutta nyt kaupunki on ihan kuollut, Alexis kuvailee.

Alexis myöntää, että huononeva sää hermostuttaa toden teolla, varsinkin kun kaupungin määrämä evakuointialue loppuu vain kahden korttelin päähän Alexisin asunnosta.

– Jos tilanne menee tosi pahaksi, niin kyllä se vaikuttaa meihinkin kovasti.

New Yorkista ei enää poispääsyä

Moni newyorkilainen on suhtautunut tulevaan myrskyyn kenties jopa kevyesti. Myös Alexis tunnustaa, ettei osannut täysin varautua tilanteeseen.

– Saavun takaisin kotiin eilen iltapäivällä. Jotenkin siinä vaiheessa ei vielä osannut reagoida tilanteeseen, kun aurinko paistoi ja kaikki oli vielä ihan hyvin.

Alexis suuntasi itse ostoksille vasta tänään. Kaupassa odotti kuitenkin ikävä yllätys, kun suurin osa hyllyistä oli tyhjinä.

– Kaupassa ilmoitettiin kauheassa paniikissa, että ruoat loppuvat ja kauppa suljetaan, jonka seurauksena ihmiset alkoivat sekoilla ja riehua.

Alexis myöntää, että myös hänelle itselleen iski pienoinen paniikki.

– Toivoisin, että olisin osannut vähän paremmin varustautua tähän hommaan. Uutisissa on koko ajan pyöritetty sitä, että ihmiset lähtisivät pois. Nyt täältä ei enää pääse pois, vaikka haluaisi lähteä.

Sänky suojaan sirpaleilta

Nyt myrskyn yli on vain yritettävä sinnitellä. Alexis on kuitenkin erityisen huolissaan asunnostaan, sillä rakennus on vanha ja siinä on ikkunoita todella paljon.

– Jossain vaiheessa, jos tuo tuuli yltyy, niin pitää teipata ikkunat. Sekin harmittaa, etten ole saanut sitä teippiä enempää hankittua. Nykissä on tottunut ajattelemaan, että täällä saa aina kellon ympäri kaikkea. Mutta nyt ihan kaikki paikat ovat kiinni, mikä on todella outoa.

Alexis aikoo laittaa myrsky-yön aikana herätyskellot soimaan parin tunnin välein ja tarkistaa miltä tilanne näyttää.

– Olen miettinyt myös sitä, että siirtäisin sängyn ikkunan vierestä vessaan tai keittiöön piiloon, sen varalta jos lasit särkyvätkin. Silloin täällä on kamala kaaos sisällä.

Alexis on myös joutunut miettimään vaihtoehtoja pahimman varalle. Hän myöntää, että vaihtoehdot ovat kuitenkin aika vähissä.

– Täällä on väestönsuojia asukkaita varten, mutta niitä ei ole tässä ihan lähistöllä. Jos sinne pitäisi lähteä täältä ilman autoa, taksia tai muuta kulkuvälinettä, niin sinne pääseminen ei olisi todellakaan helppoa. Ja sinne päästessäkin olisi se pelko, että suoja olisi ihan täynnä.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.