Mainos

Suomalainen New Yorkissa: En tiedä miten täällä nukutaan, kun myrsky alkaa

New Yorkissa on valmistauduttu hurrikaani Irenen saapumiseen. Lähestyvään myrskyyn suhtauduttu paikan päällä odottavan rauhallisesti.

Muun muassa suomalainen Annabella Åsvik aikoo sinnitellä kaupungissa myrskyn yli. Åsvik asuu aivan Brooklynin sillan lähistöllä, jossa myrskyn ensimerkit nähtiin iltapäivällä.

— Taivas näyttää aika hurjalta, koko ajan pimenee ja pimenee. Nyt sataa jo hieman, mutta parin tunnin kuluttua täällä alkaa ennusteiden mukaan jatkuva sade, Åsvik kuvailee.

Åsvikin mukaan kaupunki onkin pikkuhiljaa autioitumassa.

– Nyt kaikki varmaan alkavat lukkiutua asuntoihinsa sisälle ja toivottavasti kaikki ovat varustautuneet sen verran, että pärjäävät siihen asti, kunnes tämä myrsky on ohi.

Ihmiset urheilevat ennen Ireneä

Lähestyvä hurrikaani ei ole kuitenkaan aiheuttanut New Yorkissa suurta paniikkia. Åsvikin mukaan suurin osa kaupunkiin jääneistä ei usko, että myrsky yltyy kovin pahaksi.

– Newyorkilaiset ottavat tämän tilanteen hirveän rauhallisesti. Kaikki odottavat pikemminkin uteliaina, että mitä tapahtuu. Kaupunkilaiset ovat kokeneet niin paljon, että heillä on sellainen olo että yksi myrsky ei aiheuta niille sen enempää vaaraa.

Osa asukkaista on toki suhtautunut myrskyyn hyvinkin vakavasti.

– Esimerkiksi naapuritalomme on evakuoitu ihan kokonaan ja omasta talostamme on noin puolet lähtenyt pois.

Kaupunkiin jääneet ovat ottaneet tilanteen kuitenkin enimmäkseen rennosti.

– Täällä on vielä lapsiperheitä kävelyllä ja koiranulkoiluttajia myös. Ja juuri näin tuossa, kun pari lenkkeilijää lähti ulos juoksemaan. Eli ihmiset urheilevat täällä ennen Ireneä, Åsvik naurahtaa.

Kaikki ulos jäävä täytynyt sitoa kiinni

Åsvik itse kertoo varautuneensa myrskyyn muun muassa kantamalla huonekalut parvekkeelta turvaan ja sitomalla kiinni ne mitä ei ole saanut mahtumaan sisälle.

– Täällä on varoitettu, että myrskyn tuulet ovat sen verran rajuja, että kaikki mikä ei ole sidottu kiinni, lähtee kyllä lentoon.

Åsvik hankki myös elintarvikkeita pidemmäksi aikaa.

– Päätin että varaudun myrskyyn sen verran vakavasti, että ostin viikoksi ruokaa ja vettä varastoon. Olen myös hankkinut kynttilöitä ja tulitikkuja siltä varalta jos sähköt katkeavat ja ladannut kaikki sähkölaitteet, niin että ne kestävät mahdollisimman kauan.

Åsvikin kotitaloa on suojattu hiekkasäkein, koska talo on aivan joen lähistöllä. Åsvik itse asuu yhdeksännessä kerroksessa, joten tulviminen ei ole pelkona. Hän myöntää kuitenkin, että ikkunoiden mahdollinen rikkoutuminen hieman huolestuttaa.

– Täällä on sellainen varoitus, että jos asuu kymmenennessä kerroksessa tai ylempänä, niin ikkunat voivat rikkoutua myrskystä. Joten en tiedä kuinka paljon tässä nukutaan, kun myrsky alkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.