Mainos

Hurrikaani heikkenee liikkuessaan pohjoisen viileämpiin vesiin

Kova tuuli ei ole ennusteiden mukaan suurin uhka, kun hurrikaani Irene rantautuu Yhdysvaltain itärannikon suuriin kaupunkeihin.

Amerikkalaisviranomaisten mukaan laajempaa vahinkoa voivat aiheuttaa myrskyrintaman yhteydessä kulkevat rankkasateet sekä mahdollisesti muodostuvat paikalliset tornadot.

Liittovaltion pelastusviraston FEMAn johtaja Craig Fugate sanookin, että mahdollisten tornadojen takia ihmisten on syytä pysyä sisätiloissa myös sellaisilla alueilla, joilla ei ole evakuointimääräystä.

Lisäksi esimerkiksi New Yorkissa huolta aiheuttaa se, että hurrikaani saapuu kaupunkiin ennusteiden mukaan mereltä. Voimakas tuuli työntää edellään suolaista merivettä, joka voi valua nopeasti kaupungin maanalaisiin tunneleihin.

Veden pelätään aiheuttavan pitkiäkin sähkökatkoja, sillä kaupungin sähköjärjestelmä on rakennettu maan alle. Myös kaupungin metrojärjestelmä voi kärsiä pahoin.

MTV3:n meteorologin Visa Salojärven mukaan Irene heikkenee jonkin verran siirtyessään kohti pohjoisen viileämpiä vesiä. Nykyisten ennusteiden mukaan Irene on kuitenkin saapumassa New Yorkiin ykköstason hurrikaanina.

Katso Päivi Sinisalon juttu (Kymmenen uutiset 27.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.