Nettikysymys: Lähes puolet kannattaa pakollista alkolukkoa kaikkiin autoihin

Pakollinen alkolukko jakaa kansan mielipiteet kahtia. MTV3 Uutisten nettikysymykseen vastanneista lähes puolet kannattaa pakollista alkolukkoa kaikkiin autoihin.

Toimenpiteet humalassa ajamisen estämiseksi nousivat jälleen keskusteluun, kun 11-vuotias tyttö kuoli Helsingissä rattijuopon yliajamana. Koulutytön yliajajaksi epäillyllä miehellä on tilillään ainakin viisi rattijuopumusta. Yhä useammat näkevätkin pakollisen alkolukon ainoana keinona rattijuoppojen kontrolloimiseksi.

– Kyllä Ihan vaan siksi että autoa ei voi ajaa humalassa. Siitä hyötyy eniten alkoholin vaikutuksen alaisena oleva itse, ettei tule tekemään tyhmyyksiä auton kanssa.

– Ei tarvitsisi miettiä voiko ajaa vai ei ja eipähän tulisi kiusauksia kellekkään!

– Kallistahan se olisi, mutta jos sillä pelastettaisiin yksikin ihmishenki, niin se kannattaisi.

– Parempi ennakoida kuin olla jälkiviisas.

Kuitenkin vajaasta 2000 vastanneesta 52 prosenttia on sitä mieltä, että pakollinen alkolukko ei olisi oikea ratkaisu humalassa ajamisen estämiseksi.

Useat vastaajat pitivät kohtuuttomana sitä, että alkolukkojen kustannukset maksaisivat pääosin raittiit kuskit. Myös huoli alkolukkojen toimivuudesta herätti kysymyksiä.

– Miksi ihmeessä raittiiden ihmisten pitäisi maksaa alkolukosta? Alkolukko niille, jotka ovat kärähtäneet ratista, niin menee kustannuksetkin oikeaan osoitteeseen.

– Hätätilanteessa ei syrjäseudulla aina voi odottaa apua.

– Lisää autoilun kustannuksia ja aina vielä laitteisiin tulee vikojakin. Rangaistuksia voisi muuten kiristää.

– Ei alkolukkoa. Rattijuopoille sen sijaan kovemmat rangaistukset.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat