Nettihaku kolminkertaisti Helsingin vuokra-asuntohakemusten määrän

Helsingin vuokra-asuntojen hakulomakkeen muuttaminen sähköiseksi vuoden alussa kolminkertaisti vuokra-asuntohakemusten määrän. Tämän vuoden tammikuussa Helsingin kaupungin kiinteistöviraston talo-osasto otti vastaan lähes 3400 asuntohakemusta. Kahden edellisvuoden tammikuussa hakemuksia jätettiin noin 1200.

Kiinteistövirasto tavoitteli uudistuksella säästöjä, sillä nettihaku keventää hakumenettelyä. Niitä ei kuitenkaan ole juuri hakemusten määrän kasvun vuoksi vielä tullut.

-Yksittäisten hakemusten käsittely on kuitenkin helpottunut, ja uskon, että säästöjäkin tulee alkuinnostuksen laannuttua, sanoo talo-osaston osastopäällikkö Mikko Luukkonen.

Satunnaiset onnenonkijat eivät ole päässeet lisäämään hakemusten määrää, sillä sähköinen järjestelmä ilmoittaa hakijalle, jos tämä ei täytä valtion asettamia ehtoja, joita kaupungin vuokra-asujaksi pääsemiseksi edellytetään.

Luukkosen mukaan hakemusten määrää saattaa sen sijaan pian entisestään lisätä hallituksen asuntopoliittiseen ohjelmaan sisältyvä hanke, joka väljentäisi asunnonhakijoilta edellytettäviä tulorajoja.

Vaikka hakemusten määrän kasvu on aiheuttanut lisää työtä, siitä on ollut hyötyäkin. -Koska hakijoita on ollut enemmän, ennakkovalinnan tekeminen hakijoista on nyt helpompaa. Lisäksi vähemmän suosittujen asuntokohteittemme suosio on kasvanut.

Luukkonen uskoo, että sähköisen hakemisen ansiosta tarjottujen asuntojen palautusprosentti on laskenut jonkin verran viimevuotisesta 27:stä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja