Netanjahu: Kunnollinen tulitauko ei tule kysymykseen

Israel on käynyt sotaa Hamasia vastaan nyt kuukauden 1:59
Katso myös: Israel on käynyt sotaa Hamasia vastaan nyt kuukauden

Pääministeri Netanjahun mukaan Israelin tavoitteena ei ole miehittää tai hallita Gazaa.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu väittää, että varsinainen tulitauko Gazassa tarkoittaisi äärijärjestö Hamasille antautumista. Netanjahu on kuitenkin suostunut siihen, että Israelin iskut keskeytetään päivittäin muutaman tunnin ajaksi, jolloin siviilit voivat paeta taistelujen jaloista.

Netanjahu toisti yhdysvaltalaisen Fox Newsin haastattelussa lausuntonsa, että varsinaista tulitaukoa ei tule ennen kuin Hamasin sieppaamat panttivangit vapautetaan.

Israel ei Netanjahun mukaan pyri ottamaan Gazaa hallintaansa.

Netanjahun mukaan Israelin tavoitteena on luoda parempi tulevaisuus sekä Gazalle että Israelille itselleen. Tavoitteena ei hänen mukaansa ole miehittää palestiinalaisalueita tai ottaa niitä hallintaan.

Yli miljoona jättänyt kotinsa

YK:n mukaan vajaan viikon aikana noin 70 000 ihmistä on kulkenut Gazan pohjoisosista etelään, suurin osa heistä kävellen. Lähes 1,6 miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa. Gazan kaistalla asuu yli kaksi miljoonaa ihmistä.

Israelin ilmaiskuissa ja hyökkäyksessä Gazaan on kuollut Hamasin kontrolloiman alueen terveysministeriön mukaan runsaan kuukauden aikana yli 10 800 ihmistä. Lukuja ei ole voitu vahvistaa riippumattomasta lähteestä.

Äärijärjestö Hamasin kuukausi sitten Israeliin tekemässä hyökkäyksessä sai Israelin viranomaisten mukaan surmansa yli 1 400 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat