Mainos

Neste yllätti huimalla tulosparannuksella

Öljy-yhtiö Neste yllätti perjantaina hienolla heinä-syyskuun osavuosituloksellaan. Päivä oli muutenkin huomattavasti valoisampi kuin ankeahko tulostorstai, sillä myös metsäyhtiö Stora Enso kertoi reippaasti parantuneesta tuloksestaan.

Nesteen vertailukelpoinen liikevoitto nousi 281 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 191 miljoonasta eurosta. Yhtiö luonnehtii vuosineljänneksen tulostaan kaikkien aikojen parhaaksi.

Neste kertoo, että yhtiön tuotteistaan saamat marginaalit pysyivät vahvoina. Tulokseen vaikuttivat myös suotuisat valuuttakurssit.

Öljytuotteiden vertailukelpoinen liikevoitto nousi 178 miljoonaan euroon 111 miljoonasta eurosta. Neste on saanut myös uusiutuvat polttoaineensa kannattaviksi, sillä tulos kohosi 75 miljoonaan euroon 53 miljoonasta eurosta.

– Jäte- ja tähderaaka-aineiden osuus nousi 75 prosenttiin raaka-aineiden käytöstä, mikä on korkeampi kuin millään aikaisemmalla vuosineljänneksellä, kertoo toimitusjohtaja Matti Lievonen.

Aiemmin Neste on käyttänyt runsaasti kiisteltyä palmuöljyä uusiutuvan dieselin valmistuksessa.

Yhtiön liikevaihto supistui kuitenkin 3 miljardiin euroon 3,8 miljardista eurosta. Nesteen liikevaihtoon vaikuttavat vahvasti öljyn ja öljytuotteiden hinnat, jotka ovat pudonneet roimasti kuluneen vuoden aikana. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.