Mainos

Neste takoi satojen miljoonien eurojen ennätystuloksen

Neste kertoo tehneensä kaikkien aikojen ennätystuloksensa vuoden kolmannella neljänneksellä.

Yhtiön vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi heinä-syyskuussa 435 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 395 miljoonaa euroa.

Taustalla on ennen kaikkea yhtiön uusiutuvien tuotteiden myynti. Sen sijaan öljytuotteissa tulos heikkeni vuoden takaisesta.

– Uusiutuvien tuotteiden myyntikate parani edelliseen neljännekseen verrattuna, ja myyntimäärät olivat korkealla tasolla, sanoo Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker tiedotteessa.

Nesteen liikevaihto kohosi heinä-syyskuussa 3,96 miljardiin euroon.

Atrian Kiinan-kauppa pompahti

Useat muutkin suomalaisyritykset julkistavat tänään osavuosituloksiaan. Myös lihayhtiö Atria kertoi tulosparannuksesta.

Atrialla kertyi liikevoittoa heinä-syyskuussa 16,7 miljoonaa euroa, eli neljä miljoonaa enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Liikevaihto kasvoi runsaat kaksi prosenttia 366 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Juha Gröhnin mukaan Atrian kaikki liiketoiminta-alueet paransivat tulostaan.

Gröhn kertoo, että kasvavia tuoteryhmiä ovat siipikarja ja valmisruoka. Lihavalmisteissa kysynnän kasvu kohdistuu aiempaa kalliimpiin tuotteisiin.

–  Kulutuksen kohdistuminen entistä vahvemmin kananlihaan näkyy sian- ja naudanlihan kysynnässä. Tämä kehitys on pitkäkestoinen, Gröhn sanoo tulostiedotteessa.

Atria ilmoitti aiemmin lokakuussa suunnittelevansa 130 miljoonan euron laajennusinvestointia siipikarjatuotantoon Nurmon tehtaalleen Seinäjoelle.

Atrian mukaan sianlihan vienti Kiinaan kasvoi voimakkaasti kolmannella vuosineljänneksellä. Maassa levinnyt afrikkalainen sikarutto on lisännyt suomalaisten lihatalojen tuotteiden kysyntää Kiinassa.

Tautiin on arvioitu voivan kuolla jopa yli puolet Kiinan 400 miljoonasta siasta.  Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja