Mainos

Nepponen menetti komentajuuden

Tasavallan presidentti Martti Ahtisaari peruutti perjantaina prikaatikenraali Olli Nepposen määräyksen Turun ja Porin sotilasläänin komentajaksi. Rattijuopumuksesta viime marraskuussa kärähtänyt Nepponen määrättiin erityistehtävään itäisen maanpuolustusalueen esikuntaan huhtikuun alusta.

Ahtisaari nimitti Nepposen Turun ja Porin sotilasläänin komentajaksi 6. helmikuuta. Nepponen tuomittiin vajaa viikko myöhemmin eli 11. helmikuuta sakkoihin marraskuisesta rattijuopumuksestaan.

Mikkelin sotilasläänin komentajana toiminut Nepponen jäi kiinni Helsingissä 16. marraskuuta. Hän puhalsi aamutuimaan yhden promillen. Verikokeen perusteella lukemaksi saatiin 0,66 promillea. 57-vuotias Nepponen ylennettiin prikaatikenraaliksi itsenäisyyspäivänä 1996. Hän toimi vuosina 1984-88 pääesikunnan tiedotusosaston päällikkönä ja sen jälkeen Porin prikaatin komentajana. Mikkelin sotilasläänin komentajana hän on toiminut vuodesta 1993.

Turussa hänen piti aloittaa huhtikuun alussa. Komentajan paikka vapautui, kun edellinen komentaja, lippueamiraali Juhani Kaskeala nimitettiin puolustusministeriöön osastopäälliköksi.

Nepposen toimenkuva vielä auki

Prikaatikenraali Nepposen tehtävänkuva itäisen maanpuolustusalueen esikunnassa on vielä auki. Maanpuolustusalueen komentaja, kenraaliluutnantti Ilkka Ilmola sanoi perjantaina, että esikunnassa on meneillään rakennemuutos, jonka sisältä jotakin töitä löytyy.
-Täytyy nyt rakennella rauhassa, että saadaan prikaatikenraalin arvoiselle miehelle kunnot työt, Ilmola sanoi.

Tiettävästi prikaatikenraali Nepposelle on kaavailtu vapaaehtoiseen maanpuolustukseen ja veteraanityöhön liittyviä tehtäviä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.