Mainos

Nepalin uusi pääministeri lääkärihoitoon

Nepalin parlamentin on kokoontunut vuosien tauon jälkeen. Pääministerin sairastumisen vuoksi istunto jäänee lyhyeksi ja muodolliseksi.

Nepalissa on jouduttu siirtämään uuden pääministerin Girija Prasad Koiralan virkaanastujaisseremoniaa. 84-vuotias Koirala on joutunut keuhkovaivojen vuoksi lääkärien hoitoon.

Nepalin kuningas Gyanendra nimitti Koiralan pääministeriksi eilen. Alkuviikosta kuningas taipui opposition vaatimuksiin ja kutsui koolle parlamentin, joka ei ollut voinut kokoontua useisiin vuosiin. Nepalin parlamentti on tänään koolla, mutta toistaiseksi ei ole varmaa, koska Koiralan virkaanastujaisseremonia pidetään. Koirala on ollut aiemminkin useaan otteeseen Nepalin pääministeri.

Aiemmin oli arveltu, että parlamentti julistaisi tänään järjestettäväksi uuden perustuslakia säätävän kansalliskokouksen vaalit. Koiralan sairastumisen vuoksi parlamentti kokoontunee kuitenkin vain lyhyeen muodolliseen istuntoon.

Nepalin maolaiset sissit julistivat alkuviikosta kolmen kuukauden tulitauon tavoitteenaan kiirehtiä perustuslakia laativan kansalliskokouksen vaaleja.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.