Mainos

Nepalilaiset vastustavat sananvapauden rajoituksia

Nepalissa pidätettiin yleislakkoon osallistuneita ihmisiä. Lakko oli vastalause uudelle laille, joka rajoittaa ihmisten sananvapautta.

Kymmeniä ihmisiä pidätettiin Nepalissa järjestetyn yleislakon aikana. Maan poliittiset puolueet olivat julistaneet lakon vastalauseeksi uudelle laille, joka kieltää tiedotusvälineitä arvostelemasta maan kuningasperhettä.

Kaupat ja koulut olivat suljettuina eivätkä bussit kulkeneet. Poliisi pidätti aktivisteja, jotka olivat pakottaneet joitakin liikelaitoksia sulkemaan ovensa. Myös takseja oli kivitetty.

Puolueet vastustavat lakia, joka kieltää yksityisten radioasemien uutiset ja kuningasperheen arvostelun. Laki määrää myös pidennettyjä vankilatuomioita ja suurempia sakkoja toimittajille kunnianloukkauksesta.

Nepalin kongressipuolueen johtoon kuuluva Ram Chandra Poudel sanoo, että laki pakottaa ihmiset sulkemaan suunsa. Laki on hänen mielestään yritys jatkaa kuninkaan yksinvaltaa.

Hallituksen edustajan mukaan laki tekee tiedotusvälineistä kunnioitusta herättäviä ja vastuullisia.

Kuningas Gyanendra erotti hallituksen ja rajoitti kansalaisvapauksia sekä tiedotusvälineiden toimintavapautta helmikuussa. Hän perusteli toimia tarpeella valvoa maolaisten kapinaa, joka on vaatinut noin 12500 ihmisen hengen vuoden 1996 jälkeen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.