Neljännen kerroksen ikkunasta pudonnut Hannes-koira kiidätettiin leikkaukseen läpi Suomen – isäntä ei uskonut jalasta tulevan enää kelpoa

0:40
Katso videolta, miten Hannes voi operaation jälkeen ja miten se matkusti lentokoneella takaisin kotiinsa. Videolla näet myös röntgenkuvan, joka kertoo omaa kieltään vammojen vakavuudesta.

Hannes-koira joutui viime tiistaina onnettomuuteen, kun se yksin jäätyään putosi kerrostalon ikkunasta.

Tapaus sattui Oulun keskustassa, kun koiran perhe oli lähtenyt käymään asioilla. Kääpiövillakoira Hannes jätettiin lyhyen poissaolon ajaksi perheen kodin keittiöön.

Keittiöön oli jätetty auki noin metrin korkeudessa lattiasta oleva tuuletusikkuna. Tavalla tai toisella 25 senttimetriä korkea Hannes oli päässyt ikkunalle ja pudonnut siitä alas.

– On hämmentävää, miten se ylipäänsä on ikkunan reunalle päässyt. Onko ikkunalla ollut orava tai lintu, jonka perään se on saattanut hypätä, koiran isäntä Jussi Karjala pohtii.

Hannes putosi kerrostalon neljännestä kerroksesta pudoten viereisen kaksikerroksisen liiketilan katolle.

"Jalka oli aivan katkipoikki"

Kun Hanneksen emäntä lapsineen palasivat kohti kotiin, huomasivat he pihalla paloauton. Kun he menivät katsomaan tilannetta, näkivät he palomiehen sylistä pilkottavan Hanneksen pään.

– Kukaan ei tiennyt, mitä oli tapahtunut, tapahtumahetkellä Helsingissä ollut Hanneksen isäntä Jussi Karjala kertoo.

Koira toimitettiin Ouluun eläinlääkärille, jossa sen todettiin loukkaantuneen pahoin toisesta takajalastaan.

– Takajalka oli aivan katkipoikki ja väärässä paikassa, Karjala kuvailee.

Koira pikakyydillä Helsinkiin

Onnekkaasti Hannes-koirasta ei löytynyt muita vammoja, mutta koiran jalka vaati leikkausta. Oulusta seuraava aika olisi löytynyt vasta lähes viikon päähän.

Hoitopaikkaa yritettiin löytää muualtakin, mutta lopulta koiran todettiin kuitenkin olevan niin huonossa kunnossa, että sille kirjoitettiin lähete Helsingin Viikin yliopistolliseen eläinsairaalaan.

Karjala oli itse tuolloin Helsingissä. Hänen puolisonsa lähti ajamaan kohti Helsinkiä ja Karjala kohti Oulua. Puolessa välissä koira siirtyi Karjalan autoon, joka ajoi takaisin Helsinkiin. Oulusta on Helsinkiin noin 600 kilometriä.

Nähtyään röntgenkuvat hän itse mietti, saisiko eläinlääkärikään Hanneksen takajalasta mitenkään toimivaa.

"Käveli omin voimin minua vastaan"

Hannes saatiin leikattua keskiviikkoaamuna ja se päästiin hakemaan pois torstaina iltapäivällä. Operaatio onnistui hyvin, ja jalka saatiin kuin saatiinkin toimimaan.

– Se käveli ihan omin voimin minua vastaan. Se oli sellainen erittäin hyvän mielen hetki, Karjala kertoo.

Hannes arastelee vielä kipeää jalkaansa, mutta kävellessään kolmella jalalla välillä nojailee leikattuun takatassuunsakin.

– Niillä se töpöttelee menemään, Karjala kertoo.

Operaation jälkeen Karjala lensi Hanneksen kanssa yhdessä takaisin Ouluun. Hannes-koira jatkaa toipumistaan onnettomuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja