Mainos

Auton poltto keskellä moottoritietä ja arvokuljetusauton ryöstöyritys – neljälle nostettiin syytteet

Syyttäjä on nostanut syytteet yhteensä seitsemää vastaan Salon arvokuljetuksen ryöstöyritysjutussa, kertoo Länsi-Suomen syyttäjänvirasto.

Neljää vastaan on nostettu syyte törkeän ryöstön yrityksestä. Heistä kolme on Suomen kansalaisia ja yksi Suomessa asuva ulkomaan kansalainen. Lisäksi kaksi saa syytteet ryöstöyrityksessä käytettyyn autoon liittyvästä petoksesta ja yksi yllytyksestä petokseen.

Ryöstöyrityksestä epäillyistä ainakin kolmella on STT:n tietojen mukaan rikostaustaa.

Kaksi epäillyistä on esimerkiksi ollut osallisena aiemmissa arvokuljetusiskuissa. Toinen on tuomittu törkeän ryöstön yrityksestä jutussa, jossa rahankuljetusauto yritettiin ryöstää Loimaalla. Toisella on tuomio rahankuljetusauton törkeästä ryöstöstä Suomen Pankin Turun-konttorin pihalla. Kolmannella on taustallaan pitkä vankeustuomio huumejutusta.

Salon arvokuljetusjuttua käsitellään myöhemmin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Näyttävä ryöstöyritys keskellä moottoritietä

Arvokuljetus yritettiin ryöstää Salon Suomusjärvellä Turun ja Helsingin välisellä moottoritiellä helmikuun loppupuolella.

Poliisi on aiemmin kertonut, että tummansinisiin haalareihin ja keltaisiin huomioliiveihin pukeutuneet tekijät pysäyttivät G4S-yhtiön arvokuljetuksen parkkeeraamalla ajokaistalle kuorma-auton. Poliisi on kertonut myös, että arvokuljetusautoa kohti ammuttiin.

Arvokuljetusauton taakse puolestaan pysäytettiin henkilöauto. Se sytytettiin poliisin mukaan tuleen, jotta muuta liikennettä ei pääsisi rikospaikalle. Arvokuljetusautoa taas epäilyjen mukaan yritettiin räjäyttää auki, siinä onnistumatta. Kuljettaja ei loukkaantunut ryöstöyrityksessä. Epäillyt pakenivat paikalta useilla autoilla.

Lisäksi poliisi on kertonut, että epäillyillä oli käytössään piilopirtti Salossa Kiikalan alueella.  

Ryöstäjät katkaisivat kelikameran johdot, jotta heidän pakoreittinsä ei paljastuisi. 

0:39

Ryöstäjien epäiltiin piilotelleen ryöstöpaikan lähellä Kiikalan mökillä useita päiviä.

0:36

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.