Mainos

Neljä kuoli ja useita loukkaantui bussien törmäyksessä Seattlessa

Yhdysvalloissa Seattlessa neljä ihmistä on kuollut ja 15 loukkaantunut vakavasti kahden linja-auton törmäyksessä. Kaikkiaan loukkaantuneita on noin 50.

Toisessa bussissa oli ulkomaalaisia vaihto-oppilaita, jotka opiskelevat North Seattle Collegessa. Seattle Times -lehden mukaan neljä kuollutta olivat vaihto-opiskelijoita.

North Seattle Collegella ei toistaiseksi ole tietoa loukkaantuneiden vaihto-oppilaiden tarkasta määrästä. Oppilaiden kansallisuuksia ei ole kerrottu julkisuuteen. Koulu kertoo verkkosivullaan, että onnettomuusbussissa matkusti noin 45 koulun oppilasta ja työntekijää.

Koulussa opiskelee noin tuhat vaihto-opiskelijaa 50 maasta.

Toinen onnettomuuteen joutuneista ajoneuvoista oli turistikierroksilla käytetty bussi, joka pystyy taittamaan matkaa myös vedessä. Silminnäkijöiden ja pelastusviranomaisten mukaan vaihto-oppilaiden linja-auto kärsi törmäyksessä pahempia vaurioita kuin venebussi.

Onnettomuus tapahtui Seattlen vilkkaalla Aurora-sillalla. Törmäyksen syystä ei vielä ole tietoa, mutta silminnäkijöiden mukaan venebussin kuljettaja näytti menettävän ajoneuvonsa hallinnan mahdollisesti puhjenneen renkaan takia.

Loukkaantuneita useissa sairaaloissa – ihmisiä pyydetty luovuttamaan verta

Loukkaantuneita hoidetaan useissa sairaaloissa Seattlessa ja ihmisiä on pyydetty luovuttamaan verta loukkaantuneiden hoitoa varten.

Pormestarin mukaan North Seattle Collegen opiskelijoille, henkilökunnalle ja heidän perheilleen on tarjolla kriisiapua. Murray kuvaili tapahtunutta hirvittäväksi tragediaksi.  

Ulkoministeriön tiedossa ei ole, että loukkaantuineiden joukossa olisi suomalaisia. Ulkoministeriö selvittää asiaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.