Mainos

Nelikymppinen tatuoija raiskasi kaksi asiakastaan Tampereella: Mies työnsi sormensa naisten emättimeen, kosketteli rinnoista ja teki tatuointia neulalla samaan aikaan

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi tänään 40-vuotiaan miehen kolmen ja puolen vuoden ehdottomaan vankeuteen kahdesta raiskauksesta ja kahdesta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Toni Tapani Lapinlampi syyllistyi ensimmäiseen raiskaukseen Tampereella huhtikuussa 2013.

Hän raiskasi tatuoitavanaan olleen naiseen. Mies teki naiselle tatuointia oikeaan kylkeen, jolloin nainen makasi vasemmalla kyljellään ja mies seisoi hänen takanaan.

Kivulias operaatio

Tatuoiminen oli varsin kivuliasta lantion kohdalla, jolloin mies laittoi kätensä naisen pikkuhousujen sisään. Nainen kielsi miestä 2-3 kertaa, mutta kiellosta huolimatta mies ei ottanut kättään pois, vaan työnsi sen syvemmälle, hieroi naisen sukupuolielimiä ja työnsi sormensa naisen emättimeen tatuoinnin jatkuessa.

Nainen ei pystynyt nousemaan pöydältä pois, vaan hän oli lamaantunut, koska tatuoinnista aiheutunut kipu oli niin kova. Hän ei myöskään pystynyt liikkumaan neulan ollessa hänen ihollaan.

Nainen koki, että hänellä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin itkua pidätellen kestää tilanne ja tatuointi loppuun.

Oikeus totesi, että mies käytti hyväkseen naisen avutonta pelkotilaa, jossa hän ei voinut puolustaa itseään. Naiselle aiheutui teosta post-traumaattista oireilua ja hän joutui teon jälkeen turvautumaan ammattiapuun.

Hieroi naisen rintaa ja puristi nännistä

Syyskuussa 2014 mies syyllistyi vastaavanlaiseen tekoon, tällä kertaa seksuaaliseen tekoon pakottamiseen. Lapinlampi käytti hyväkseen uhrin nukahtamisesta ja tatuointilanteesta johtunutta avutonta tilaa.

Nainen oli mennyt miehen luo ottamaan selkäänsä tatuointia. Nainen istui tuolissa vatsapuoli tuolin selkänojaa päin. Nainen oli torkkunut, kun hän havahtui siihen, että Lapinlampi piti kättään hänen toisen paljaan rintansa päällä, liikutti kättään ja hieroi hänen nänniään.

Lapinlampi piti myös kättään naisen haarojen välissä housujen päällä. Vielä rasvatessaan tatuointia, mies laittoi kätensä naisen rinnan päälle ja puristi reippaasti.

Teko loukkasi naisen seksuaalista itsemääräämisoikeutta. Oikeuden mukaan mies aloitti tekonsa naisen ollessa puoliunessa ja käytti hyväkseen naisen avutonta tilaa. Nainen ei myöskään pystynyt poistumaan tilanteesta, koska mies käpälöi naista tatuoimisen aikana.

Kosketteli alushousujen sisältä

Seuraava vastaavanlainen teko tapahtui helmikuussa 2018 Tampereella jälleen tatuointitilanteessa. Tällä kertaa Lapinlampi teki tatuointia naisen vasempaan reiteen asiakkaan maatessa selällään.

Kun kivulias tatuointi oli kestänyt noin kolme tuntia, laittoi Lapinlampi kahdella eri kerralla varoittamatta kätensä naisen alushousujen sisään etupuolelta. Nainen huomautti miestä asiattomasta koskettelusta, jolloin hän lopetti sen.

Oikeuden mukaan nainen oli tilanteessa avuttomassa tilassa ja osittain kivun heikentämä.

Mies tuomittiin teosta seksuaaliseen tekoon pakottamisesta.

Uhri sai paniikkikohtauksen teon jälkeen

Jälkimmäinen raiskauksista tapahtui viime elokuun lopussa Tampereella. Lapinlampi raiskasi 19-vuotiaan naisen kanssa ja teki tälle seksuaalisia tekoja.

Nuori nainen oli miehen tatuoitavana tämän liikkeessä eikä hän kyennyt puolustamaan itseään tilanteessa.

Lapinlampi teki tatuointia naisen reiteen ja tilanteessa naisella oli yllään alushousut. Tatuointia tehdessään Lapinlampi kosketteli kädellään naista muun muassa reisistä, vatsasta ja alushousujen alta sukupuolielinten alueelta. Mies myös työnsi useampaan kertaan sormensa naisen emättimeen.

Tatuointi kesti seitsemän tuntia ja siinä pidettiin välillä taukoakin. Tauon aikana nainen oli kertonut paikalla olleelle naiselle, että mies koskettelee häntä sopimattomasti. Sivullinen ei ollut nähnyt koskettelua tatuointitilanteessa, sillä hän oli keskittynyt lehden lukemiseen ja puhelimen katsomiseen.

Uhri kertoi olleensa täysin lamaantunut tilanteessa. Koko tilanne tapahtui täysin yllätyksellisesti.

Nainen sai paniikkikohtauksen vielä samana iltana päästyään pois miehen liikkeestä. Jälkeenpäin hän on myös nähnyt painajaisia ja harhoja.

Lapinlampi kertoi koskettaneensa naista haarovälistä, kun hän joutui venyttämään ihoa tatuoinnin yhteydessä.

Tuomittiin maksamaan korvauksia uhreille

Mies kiisti kaikki syytteet. Hän kertoi oikeudessa, ettei hän edes muistanut kahta ensimmäistä tatuointitilannetta, koska niistä oli kulunut niin pitkä aika.

Kaksi viimeistä tapahtumaa mies muisti, mutta hän kiisti teot.

Lapinlampi oli tuomittu aiemmin kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen seksuaaliseen tekoon pakottamisesta, joka tapahtui elokuussa 2016. Ehdollisen vankeuden koeaika olisi päättynyt tammikuussa 2020.

Oikeus määräsi nyt ehdollisen vankeuden täytäntöönpantavaksi, koska mies syyllistyi koeajan aikana kahdesti rikokseen.

Kolmen ja puolen vuoden ehdottoman vankeuden lisäksi Toni Lapinlampi määrättiin maksamaan uhreilleen kärsimyskorvauksia yhteensä 6 500 euroa ja kahdelle uhrille psyykkisestä haitasta ja traumaperäisestä stressihäiriöstä yhteensä 13 500 euroa.

Yhdeltä naiselta mies laskutti tatuoinnista 350 euroa, mikä summa mies määrättiin korvaamaan naiselle.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja