Mainos

Poliisi epäilee nelikymppistä naista taposta – potki lähes 70-vuotiaan miehen kuoliaaksi Kuopiossa

Poliisi epäilee nelikymppistä kuopiolaisnaista lähes seitsemänkymppisen miehen taposta. Epäilty henkirikos tapahtui viime viikon alussa Kuopiossa miehen asunnossa.

Henkirikos paljastui, kun uhriksi joutuneen, vuonna 1952 syntyneen kuopiolaismiehen veli meni tämän asunnolle Tasavallankadulle lähellä Kuopion keskustaa. Mies löytyi asunnosta kuolleena ja veli soitti apua paikalle.

Oikeuslääkärin tutkimuksissa selvisi, että miehen kuoleman aiheuttaneet vammat johtuivat väkivallasta.

– Miestä oli potkittu päähän ja vartaloon ja hänelle oli tullut ilmarinta. Oikeuslääkärin mukaan vammat oli aiheutettu väkivallalla eivätkä ne voineet syntyä vahingossa, rikoskomisario Mikko Lyytinen Itä-Suomen poliisista kertoo.

Ehti olla kuolleena kaksi päivää

Henkirikos oli tapahtunut jo viime viikon alussa, todennäköisesti maanantaina. Vainaja löytyi vasta kaksi päivää myöhemmin.

Taposta epäilty vuonna 1978 syntynyt nainen otettiin kiinni viime torstaina omasta asunnostaan läheltä miehen kotia.

– Nainen otettiin kiinni sen jälkeen, kun poliisin tietoon tuli, että tämä nainen käy usein miehen luona. Nainen vastusti kiinniottoa ja partio joutui tuomaan hänet poliisilaitokselle vähän voimakeinoin, Lyytinen sanoo.

Nainen kiisti aluksi, että hänellä olisi osuutta miehen kuolemaan. Naisen mukaan mies oli itse kaatuillut asunnossa.

Kiisti tappotarkoituksen

Eilen pidetyissä kuulusteluissa nainen myönsi potkineensa miestä.

– Nainen myönsi potkineensa miestä useita kertoja päähän ja vartaloon, mutta hän sanoi, ettei hänen tarkoituksensa ollut tappaa miestä. Väkivallan voima oli kuitenkin sellaista, että lääkärin mukaan se aiheutti miehen kuoleman, Lyytinen kertoo.

Poliisin mukaan mies ja nainen olivat riitaantuneet jostain syystä. He eivät olleet parisuhteessa keskenään eivätkä he asuneet yhdessä, vaan nainen auttoi oman kertomansa mukaan miestä esimerkiksi kodin siivouksessa.

– Heillä oli myös juopottelusuhde, he joivat usein alkoholia yhdessä varsinkin eläkeläispäivien kynnyksellä. Molemmat olivat eläkkeellä. Alkoholi liittyi myös tähän tekoon.

Mies oli sairaalassa muutamaa päivää aikaisemmin

Tutkinnan aikana poliisille on selvinnyt, että vain muutama päivä ennen henkirikosta naisen epäillään pahoinpidelleen miestä.

– Mies oli pahoinpitelyn takia vuorokauden Kuopion yliopistollisessa sairaalassa viikko sitten perjantaina. Mies väitti tuolloin itse kaatuneensa ja hän vähätteli naisen osuutta asiaan.

Henkirikos tapahtui vain kolme päivää pahoinpitelyn jälkeen.

Nainen on vangittu todennäköisin syin taposta epäiltynä. Hän ei ole poliisille entuudestaan tuttu.

Savon Sanomat uutisoi ensimmäisenä henkirikosepäilystä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja