Negative myydään ulkomaille?

Tamperelainen rockylpeys saattaa keväällä joutua vastaamaan tekemisistään ulkomaalaiselle levy-yhtiölle.

Kansainvälisen taloustaantuman keskellä suomalainen rockosaaminen on kovaa valuuttaa. Aiemmin suomalainen rockmusiikki on niittänyt mainetta ulkomailla aiemmin bändien avulla. Nyt ulkomaiset levy-yhtiöt ovat kiinnostuneita suomalaisista rockmusiikkiin erikoistuneista levy-yhtiöistä.

Negativen taustalla oleva tamperelainen levy-yhtiö Hype Records on joutunut toppuuttelemaan innokkaita ostajaehdokkaita jo puolen vuoden ajan.

– Voin vahvistaa sen, että loppukesästä lähtien minulta on kyselty levy-yhtiön ostomahdollisuutta, toimitusjohtaja Tommi Liimatainen kertoo Viihdeuutisille.

Liimataisen mukaan rockmusiikkiin erikoistuneesta levy-yhtiöstä ovat kiinnostuneita varsinkin ruotsalaiset ja saksalaiset musiikkiyhtiöt.

– Kyseessä on isot toimijat, jotka ovat ilmaisseet halukkuutensa ostoon. On mielenkiintoista, että tämän taloustilanteen keskellä suomalaisen tekemisen taso ja bändien arvostus on noussut jatkuvasti. Ja ainahan kun on ollut taantumaa, niin rockmusiikki on nostanut päätään ihan eri tavalla. Ehkäpä ihmiset saavat siitä jotain lohtua. Liimatainen pohtii.

Keskustelussa käytyjä summia Liimatainen ei halua paljastaa mutta alkaa hymähdellä kun puhe siirtyy miljoonaluokkaan.

– Myyntisummahan perustuu oletusarvoon, eli siihen kuinka paljon tulevaisuudessa on odotettavissa levyjen myyvän. Sanotaanko näin, että kyllä tässä nyt muutamista jenikasseista puhutaan.

Hype Recordsin suurin nimi on kansainvälisestikin menestynyt Negative. Muita bändejä ovat mm. The Winyls, Day Eleven, Flinch ja Lord Est.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat