NBA-peluri loppuiäksi ulos sarjasta – omituinen vedonlyöntitapaus herätti epäilykset

Koripalloilija Jontay Porter on saanut elinikäisen pelikiellon koripallon NBA-liigalta.

Syynä on uhkapelisääntöjen rikkominen. Toronto Raptorsia edustava Porter on NBA:n selvityksen perusteella luovuttanut vedonlyöjille luottamuksellista tietoa, ja lyönyt itse vetoa liigan peleistä. 

Porterin todettiin kertoneen vedonlyöjälle luottamuksellisia tietoja omasta terveydentilastaan ennen 20. maaliskuuta pelattua ottelua Sacramentoa vastaan. 

Tämän jälkeen toinen henkilö, jonka Porter tiesi vedonlyöjäksi, löi internetissä vetoa Porterin alisuoriutumisesta ottelussa. Tämä henkilö panosti 80 000 dollaria, jolla voittosumma oli 1,1 miljoonaa dollaria. Porter pelasi kyseisessä ottelussa vain kolme minuuttia, ja kertoi poteneensa huonoa oloa. 

Yhtälöä epäiltiin heti tapahtuman jälkeen, ja veto jäädytettiin, eikä voittoa maksettu. 

NBA:n mukaan on selvinnyt, että Porter on lyönyt itse vetoa tammi-maaliskuussa ainakin 13 kertaa NBA-pelejä koskien. Vetojen kokonaispanos on ollut 54 904 dollaria. Näistä vedoista yksikään ei liittynyt otteluihin, joissa Porter itse pelasi. 

NBA:n mukaan kolmessa tapauksessa Porter oli lyönyt kerralla vetoa useammasta pelistä, joiden joukossa oli ollut myös Toronto Raptorsin ottelu. 

Porter, 24, saa rangaistukseksi elinikäisen pelikiellon NBA:han. Hän ehti edustaa Toronton lisäksi Memphis Grizzliesiä. 

Lue myös:

    Uusimmat