Huippupelaaja mokasi pahasti sairauslomallaan – nyt lätkäistiin elinikäinen pelikielto

Yhdysvaltain kansallislajin baseballin ylin ammattilaistaso eli MLB-liiga ilmoitti tiistaina, että San Diego Padres -seuran pelaaja Tucupita Marcano on saanut elinikäisen pelikiellon.

Marcanon todettiin lyöneen vetoa baseball-peleistä, mukaan lukien oman seuransa otteluista hänen edustaessaan Pittsburgh Piratesia viime kaudella.

MLB:n mukaan Marcano teki vuosien 2022 ja 2023 aikana kaikkiaan 387 vedonlyöntiä baseballista. Rahaa hän käytti yli 150  000 dollaria. MLB-peleistä hän teki 231 vetoa, ja niistä 25 koski oman seuran otteluita. Marcano ei itse pelannut yhdessäkään noista otteluista, sillä hän oli loukkaantuneena.

Kovin tuottoisaa ei vedonlyönti miehelle ollut, sillä hän teki voittavan vedon vain 4,3 prosentissa MLB-vedoistaan ja hävisi rahansa oman seuran peleissä.

Marcanon rangaistus on hyvin harvinainen. Time-lehden mukaan aktiivipelaaja on tuomittu MLB:ssä edellisen kerran elinikäiseen pannaan vedonlyönnin vuoksi sata vuotta sitten eli vuonna 1924, jolloin New York Giantsia edustanut Jimmy O'Connell sai ikuisen pelikiellon.

MLB:n kaikkien aikojen pelaajasuuruuksiin lukeutuva Pete Rose puolestaan sai elinikäisen toimintakiellon vuonna 1989, kun hänen todettiin lyöneen vetoa valmentamansa Cincinnati Redsin peleistä.

MLB jakoi tiistaisen ilmoituksensa mukaan myös lyhyempiä pelikieltoja vedonlyöntisääntöjen rikkomuksista. MLB-seura Oakland Athleticsin Michael Kelly on pannassa vuoden, ja kolme alempien tasojen eli farmiliigojen pelaajaa sai niin ikään vuoden mittaiset pelikiellot.

Lue myös:

    Uusimmat