Näyttelijätär puolustaa kritisoitua asuvalintaansa Golden Globe -gaalassa: "Häpäiseminen on osa ongelmaa"

Naisten asema esillä Golden Globe -gaalassa 2:03

Blanca Blanco puolustaa kritisoitua Golden Globe -gaalan asuvalintaansa.

Monet vuoden 2018 Golden Globe -gaalan vieraista pukeutuivat mustaan osoittaakseen voimansa seksuaalista häirintää vastaan. Suurin osa vieraista, niin miehet kuin naiset, häikäisivät näyttävissä mustissa luomuksissaan. Yhdysvaltalainen näyttelijä Blanca Blanco oli kuitenkin yksi vieraista, joka päätti olla pukeutumatta mustaan. 

36-vuotias Blanco puolustaa nyt asuvalintaansa kertomalla, että oli kyllä tietoinen kehotuksesta pukeutua mustaan. Hän vain piti mekostaan ja sen väristä liikaa, jotta olisi voinut luopua siitä. 

Viime kuukausien ajan Hollywoodissa on kuohunut seksuaalisen häirinnän kohujen takia. Muun muassa elokuvatuottaja Harvey Weinsteinia on syytetty seksuaalisesta häirinnästä ja hyväksikäytöistä kymmenien naisten toimesta. 

Naiset ympäri maailman ovat puhuneet omista kokemuksistaan seksuaalisesta häirinnästä sosiaalisessa mediassa MeToo-tunnisteen avulla. Keskustelun seurauksena perustettiin Time's Up -järjestö, jonka tarkoituksena on ehkäistä seksuaalista häirintää työpaikoilla sekä auttaa uhreja erilaisilla tavoilla. 

Erittäin monet Hollywoodin julkimot osoittivat tukensa asialle pukeutumalla mustaan Golden Globessa, mutta Blanco valitsi ylleen punaisen Atria Clothingin puvun, jossa oli korkeat ja avonaiset halkiot etuosassa, kädessä sekä helmassa.

Blanco kertoo tukevansa Time's Up -kampanjaa, mutta rakastaneensa mekkoaan. 

– Rakastan punaista. Punaiseen pukeutuminen ei tarkoita sitä, että olisin liikehdintää vastaan. Annan aplodit ja seison urheiden näyttelijättärien takana, jotka jatkavat tämän hyväksikäytön kierron rikkomista teoillaan sekä muotivalinnoillaan. 

Näyttelijä kertoo olevansa innoissaan Time's Up -kampanjasta ja hänen mukaansa muutoksen olisi pitänyt tapahtua jo kauan sitten. 

Monet ovat kritisoineet Blancon asu- sekä värivalintaa sosiaalisessa mediassa. Jotkut kokivat, että Blanco vastusti asullaan kampanjaa sekä vältti keskustelua asiasta. Näyttelijän mukaan tämä ei ollut hänen asuvalintansa taustalla. 

– Se loukkaa tunteitani, mutta se taitaa olla osa tätä toimialaa, johon kuulumme. On ihmisiä jotka arvostavat sinua ja ihmisiä jotka eivät. Atria Coutoren suunnittelija teki uskomatonta työtä mekkoni kanssa ja olen kiitollinen, että he pukivat minut. Häpäiseminen on osa ongelmaa. 

Blancon lisäksi muutamat muut vieraat eivät ollet pukeutuneet mustaan, muun muassa saksalainen malli Barbara Meier

Jotkut sosiaalisen median käyttäjät puolustivat Blancon asuvalintaa ja osoittivat, että mekon kritisointi on vienyt ihmiset takaisin naisten syyllistämiseen.

Myös Blanco itse otti kantaa aiheeseen vielä Twitter-tilillään toteamalla, että asia on paljon suurempi, kuin hänen mekkonsa väri.

Lähde: People, Bustle

Lue myös:

    Uusimmat