Näyttelijät humalassa Tuntemattoman klassikkokohtauksessa – Aku Hirviniemi paljastaa ällöttävän yksityiskohdan

Aku Hirviniemi kertoi Tuntematon sotilas -elokuvan kuvauksista 7:04

Hirviniemi kertoo, että kun hänen roolihahmonsa oksentaa elokuvassa kokonaisen kalan, hän todella oksensi kokonaisen kalan.

Aku Hirviniemi kertoo MTV:n haastattelussa, millaista oli metodinäytteleminen Aku Louhimiehen ohjauksessa. Uuden Tuntematon sotilas -elokuvan näyttelijöiltä on kysytty, jäikö jonkun kohtauksen tekeminen erityisesti mieleen.

– Kohtaus, jossa sotilaat juovat Mannerheimin syntymäpäivillä kiljua ja leikattua konjakkia, sen tekemisestä ei jäänyt mitään mieleen. Se todella tehtiin metodilla, Hirviniemi kertoo MTV:lle.

– Kun näin elokuvan kutsuvierasnäytöksessä ensimmäisen kerran, oli mahtavaa nähdä uusin silmin, että ahaa, tuollaistakin on tullut tehtyä. Ohjaaja Louhimies on kertonut, että hänen suosikkikohtauksensa elokuvassa on se, jossa Hietanen (Hirviniemen roolihahmo elokuvassa) oksentaa kokonaisen kalan. Näin todella tapahtui.

Kyseisessä kohtauksessa oksentaminen on siis aitoa oksentamista.

– Meille sanottiin, että elokuvassa pommit ovat aitoja, meidän pitää näyttää aidoilta sotilailta, laihduttaa, kuntoilla ja opetella metsässä liikkumista, aseen käsittelemistä ja ties mitä. Kävimme sotakorkeakoulun luennoilla tutkimassa sitä, miten ihmisen psyyke käyttäytyy äärimmäisessä sotatilanteessa, Hirviniemi kertoo.

– Sanoin ylipäällikkö Louhimiehelle, että koska elokuva tehdään muutenkin metodilla, niin sitten, kun juodaan kiljua, niin sitten juodaan kiljua. Näin tehtiin.

Tuntematon sotilas yllätti positiivisesti 2:21

Aku Hirviniemi kertoo haastattelussa myös muun muassa sen, mitä hän oppi Tuntematon sotilas -elokuvan kuvauksissa sodasta.

– Kaikenlaista. Aika paljon. Minähän olen tällainen riihimäkeläinen pullamössöpoika. Roolihahmoihin tarttui paljon meidän näyttelijöiden persoonista, mutta se meni myös toisinpäin. Pikkuhiljaa myös me näyttelijät aloimme muistuttaa roolihahmojamme.

Mitä alikersantti Hietasen hahmosta tarttui Hirviniemeen?

– Burnout. Ja masennus. Hietanenhan on alussa säksättävä huumorimies, mutta kun sota etenee ja panokset kovenevat, niin Hietasessa näkyy se muutos. Hän suoraan sanoen masentuu.

Katso artikkelin alussa Aku Hirviniemen videohaastattelu Tuntematon sotilas -elokuvan lehdistöpäivästä. Katso alla myös elokuvan traileri.

Katso Tuntematon sotilas -elokuvan tuore traileri 1:39

Lue myös:

    Uusimmat