Mainos

Näyttelijä Timo Lavikainen ahdistelukohusta: "Ei kenenkään tarvitse työssään joutua kokemaan ahdistelua"

Timo Lavikainen kommentoi MTV.fi:lle elokuvaohjaaja Lauri Törhöseen kohdistuvia ahdisteluväitteitä.

Noin 20 naista on kertonut Ylelle, että elokuvaohjaaja Lauri Törhönen on häirinnyt heitä seksuaalisesti. Törhösen kerrotaan muun muassa ehdottaneen seksiä nuorille naisopiskelijoille Taideteollisen korkeakoulun pääsykokeissa ja esitelleen sukuelimiään naisten vessassa. 

Näyttelijä Timo Lavikainen kertoo, ettei hän ole itse tehnyt töitä Törhösen kanssa, mutta vuosien saatossa hän on käynyt keskusteluja kollegoidensa kanssa elokuvaohjaajasta. 

– Olen kuullut, että hän ei ole mikään kaikkein helpoin työkaveri, Lavikainen kertoo.

"Hyvä vaan, että tällaiset asiat nousevat"

Törhösen seksuaalinen ahdistelu on jatkunut naisten kertoman mukaan vuosia ja sitä on tapahtunut monissa eri paikoissa ja tilanteissa. Lavikaisen mielestä on tärkeää, että seksuaalisesta ahdistelusta puhutaan avoimesti.

– Hyvä vaan, että nämä tällaiset asiat nousevat. Ei kenenkään tarvitse työssään joutua kokemaan sellaista ahdistelua. Kyllä varmasti rupeaa ahdistamaan mennä töihin, jos tiedät varmaksi sen, että taas joutuu tuon kanssa tekemään töitä ja tästä ei tule mitään. Eihän sitä kukaan jaksa, Lavikainen toteaa.

Lavikainen kokee itsekin saaneensa osansa ahdistelusta. Rumpuja useammassa yhtyeessä soittanut näyttelijä on keikkojen jälkeen saanut osansa kiusallisesta huomiosta – sekä naisten että miesten toimesta.

– Kai se jonkinlaista ahdistelua se sielläkin on, Lavikainen toteaa.

– Ei välttämättä seksuaalisessa merkityksessä kaikki, mutta se, että joku muu periaatteessa kokee, että hänellä on oikeus omistaa sinut. Siitähän ahdistelussa on pohjimmiltaan varmaan kysymys, näyttelijä jatkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.