Näyttelijä Pihla Viitala Meilahden talojupakasta MTV Uutisille: "En ole keskustellut lupa-asioista Anni Sinnemäen kanssa"

Tunnetun suomalaisnäyttelijän Pihla Viitalan Meilahdessa sijaitseva talo on noussut keskeisesti esiin Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäen (vihr.) virkarikosepäilyyn liittyen. 

Anni Sinnemäen epäily virkavelvollisuuden rikkomisesta koskee vuonna 2016 tehtyjä poikkeamislupapäätöksiä Helsingin Meilahden huvila-alueella.

Näyttelijä Pihla Viitalan vanhemmat hakivat ja saivat Helsingin kaupungin myöntämällä poikkeamisluvalla rakentaa Meilahdessa sijaitsevalle tontille paritalon vanhan piharakennuksen paikalle.

– Paikalla oli aiemmin pohja-alaltaan saman suuruinen piharakennus kuin tämä nykyinen rakennus, Viitala kertoo MTV Uutisille. 

Viitala huomauttaa, että alueelle on myönnetty myös muitakin poikkeuslupia kuin heidän taloaan koskeva lupa.

– En ole kertaakaan keskustellut talosta ja siihen liittyvistä lupa-asioista Anni Sinnemäen kanssa, eivätkä ole muutkaan perheeni jäsenet. Mitään rikosta ei ole tapahtunut. Lautakunta päätti asiasta yksimielisesti, ei Anni Sinnemäki, Viitala toteaa.

Yle uutisoi Meilahden aluetta koskevan päätöksenteon aiheuttamasta eripurasta jo vuonna 2018. Jutun mukaan osa naapureista ei ollut saanut rakentaa esimerkiksi pihasaunaa tai kasvihuonetta tontilleen erinäisten syiden vuoksi.

Viitala: alueen henki hyvä

Viitalan talon luvasta päätettiin 2016 Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnassa, johon myös Sinnemäki kuului toimiessaan kaupunkisuunnittelusta ja kiinteistötoimesta vastaavana apulaiskaupunginjohtajana.

Hän ei äänestänyt Viitalan taloasiassa, mutta osallistui keskusteluun. Lautakunta päätti lupa-asiasta yksimielisesti. 

MTV:n tietojen mukaan tutkintapyyntö Sinnemäen toimista on lähtöisin parista huvila-alueen asukkaasta, jotka ovat kokeneet Sinnemäen vuosientakaisen menettelyn epäoikeudenmukaiseksi.

1:40
Näin Anni Sinnemäki kommentoi MTV Uutisille, miksei hän tuonut rikosepäilyä esille.

Viitalan mielestä asiasta virinneistä uutisotsikoista on voinut erheellisesti saada kuvan, jonka mukaan ikään kuin kaikki alueen asukkaat olisivat tehneet tapauksesta tutkintapyynnön poliisille. Näin asia ei hänen mukaansa ole.

– Kysymys on parista alueella asuvasta henkilöstä, muuten alueen henki on hyvä. Tutkinnan pitkittyminen kummastuttaa ja varsinkin se, että tämä nostetaan esiin juuri tässä vaiheessa Helsingin pormestarikisaa, Viitalaa toteaa.

“Odottelen rauhassa”

Sinnemäki on kuntavaaleissa Helsingin vihreiden pormestariehdokas, joten rikosepäily tuli julkisuuteen hänen kannaltaan kiusalliseen aikaan. Tänään on kuntavaalien viimeinen kampanjointipäivä.

Sinnemäki on rikosepäilyä koskevassa Facebook-postauksessaan kertonut käyneensä poliisikuulusteluissa viime syksynä, mutta hänen mukaansa asia ei juurikaan näytä sen jälkeen edenneen. Hän kiistää syyllistyneensä rikokseen.

– Helsinkiläisillä on totta kai oikeus valittaa päätöksistä ja halutessaan myös tehdä niistä tutkintapyyntöjä, mikäli he ovat kaupungin toimintaan pettyneitä, mutta tämä prosessi on ollut yllättävän pitkä. Odottelen rauhassa poliisin työn tuloksia, Sinnemäki kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

4:21
Näin vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo kommentoi Sinnemäen tapausta.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja