Näyttelijä loukkaantui taisteluharjoituksessa – Tampereen Työväen Teatterin Kolme sisarta viides näytös -ensi-ilta siirtyy

Jari Aholan loukkaantuminen tapahtui viimeisessä taisteluharjoituksen liikkeessä.

Anton Tšehovin klassikkoteoksen ja Alien-elokuvat yhdistävä näytelmä Kolme sisarta viides näytös on kevätkauden ensimmäinen ensi-ilta Tampereen Työväen Teatterin näyttämöllä.

Näytelmän alkuperäisen ensi-illan oli määrä sijoittua torstaille 12. tammikuuta, mutta se siirtyy kahdella päivällä lauantaihin. Syynä on näyttelijä Jari Aholan loukkaantuminen esitykseen kuuluvan taistelukohtauksen harjoituksessa.

– Onnettomuus sattui harjoituksissa vihoviimeisen liikkeen kohdalla, Ahola kertoo tiedotteessa.

Taistelukoreografin suunnittelemat kamppailut ja niiden live-videointi kuuluvat olennaisesti esitykseen. Tiedotteen mukaan työturvallisuudesta huolehditaan tarkasti, mutta silti vahingoilta ei voida aina välttyä.

– Vein kollegan maihin ja tunsin polvitaipeessa voimakasta kipua, aivan kuin joku olisi potkaissut terävällä buutsilla. Kipu oli valtava.

Harjoitus jouduttiin keskeyttämään, ja ortopedin puheilla selvisi, ettei kyse ole pienestä vammasta.

– Magneettikuvissa näkyi, että vasen eturistiside on kokonaan poikki, Ahola täsmentää.

– Harmittaa jäädä pois kiinnostavasta esityksestä pitkän ja palkitsevan harjoitusjakson jälkeen.

Koska toipuminen ottaa aikansa, Aholan roolin esityksessä tekee Tuukka Huttunen.

Kansainvälistä tasoa tavoittelevan esityksen käsikirjoittaja ja ohjaaja on ympäri Eurooppaa menestynyt näyttelijä-ohjaaja Jakob Öhrman, joka tekee nyt ensimmäisen produktionsa Tampereen Työväen Teatterille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja