Näyttelijä Lauri Tanskanen teki vaimonsa Hennan kanssa elokuvaa, kun sairastui syöpään – valkokankaalla nähdään aitoja hoitotilanteita

Tästä syystä myös Lauri ja Henna Tanskasen lapset näkyvät heidän Sisarukset-elokuvassaan 1:25
Katso videolta, miksi myös Lauri ja Henna Tanskasen lapset näkyvät Sisarukset-elokuvassa.

Sisarukset-elokuvan pääosissa nähdään aviopari Lauri ja Henna Tanskanen. Lauri sairastui kuvausten alkuvaiheessa syöpään, mutta halusi jatkaa projektia diagnoosistaan huolimatta. 

Näyttelijäaviopari Lauri ja Henna Tanskanen nähdään Sisarukset-elokuvassa tosielämästä poikkeavassa roolissa, sillä kaksikko näyttelee sisaruksia,Jennaa ja Jonia. Elokuvassa he saavat aikuisiällä kuulla, että heillä on sisarpuoli (Elin Petersdottir) Islannissa. Pariskunta on pääroolien lisäksi myös käsikirjoittanut elokuvan, ja sen on ohjannut Saara Cantell.

Elokuva on monessakin mielessä poikkeuksellinen: sen tekeminen aloitettiin jo seitsemän vuotta sitten, ja heti alkuvaiheessa vuonna 2016 Lauri sai syöpädiagnoosin keskellä kuvauksia. 

– Diagnoosi oli hurja, ja tilanne todella vakava. Kaikki meidän perheessämme muuttui. Tuotannossa pidettiin kriisipalaveri. Se oli harras toiveeni, että jatketaan ja pysytään kiinni kaikessa. Onneksi turvallinen ja pieni porukka oli niin hullunrohkea, että lähtivät matkaan mukaan, Lauri kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa 2. marraskuuta. 

Laurin sairaus käsikirjoitettiin myös hänen roolihahmolleen Jonille.

– Kaikki ne ovat oikeita hetkiä – sytostaattihoidot ovat oikeasti tapahtuneet. Ne ovat aitoja tilanteita, mutta minulle ne olivat voimaannuttavia. Tässä on erilainen syöpänarratiivi kuin elokuvissa yleensä, Lauri kertoi.  

– Kaikki oli kuitenkin meidän käsissämme. Kaikki on realisoitunut vasta kunnolla nyt, kun elokuva on valmis. Tämä on kulkenut niin monta vuotta meidän perheessämme mukana. Toinen lapsi sanoi oivaltavasti, että on tosi outoa, kun emme enää kuvaa. Olemme päässeet myös yhdessä seikkailuun tämän elokuvan mukana, Henna kertoi.

Tällä hetkellä Laurin vointi on hyvä ja hän on hyvässä vaiheessa sairautensa kanssa. 

– Tauti on hyvässä kontrollissa ja hoidossa tällä hetkellä, Lauri kertoi. 

Tanskasilla on 7- ja 10-vuotiaat tyttäret, joista toinen syntyi kuvausten aikaan. Molemmat myös näyttelevät elokuvassa. 

Sisarukset sai ensi-iltansa 27. lokakuuta. 

Henna tuli suurelle yleisölle tutuksi näyteltyään Aamua Salatuissa elämissä vuosina 20012003.

Katso yllä olevalta videolta, miksi myös Lauri ja Henna Tanskasen lapset näkyvät elokuvassa.

Alta voit katsoa Lauri ja Henna Tanskasen haastattelun kokonaisuudessaan. 

Erikoishaastattelussa Sisarukset -elokuvan tähdet Henna ja Lauri Tanskanen 17:02
Sisarukset-elokuvassa näkyy myös Lauri ja Henna Tanskasen oikean elämän tapahtumat.

Lue myös:

    Uusimmat