Mainos

Navigaattori kertoo pian sähköautojen latauspisteet – ja onko se vapaana vai varattuna

Sähköautoilijoille ja autoteollisuudelle suunnatut palvelut paranevat uudella yhteistyöllä, kun karttapalveluita autotehtaille toimittava Here tarjoaa kartoillaan pian tiedot Euroopan Virta-latausasemista ja niiden varaustilanteesta reaaliajassa.

Teknologiayhtiö Virta on solminut yhteistyösopimuksen paikantamispalveluita tarjoavan Heren kanssa. Virta toimittaa tosiaikaista tietoa Herelle kaikista hallinnassaan olevista sähköautojen julkisista latauspisteistä Euroopassa.

Here kokoaa latauspisteistä sekä sijaintitiedot että muuttuvat tilatiedot yhdistäen eri tietokantoja ja tarjoaa käyttäjälle ajantasaisen tiedon siitä, onko latauspiste käytössä ja onko se varattuna vai vapaana. Liikennevirran ja Heren järjestelmät toimivat yhdessä taustalla reaaliajassa. 

Kehittyvä latausjärjestelmä on avain sähköautoilun lisääntymiseksi. Palveluiden täytyy olla helppo käyttää ja sähköautoilijoille tärkeiden tietojen täytyy olla helposti saatavilla.

– Sähköautoilijoiden palveluiden kenttä on vielä hajanainen, mutta Here globaalina toimijana kykenee luomaan korkealaatuisen palvelun maailmanlaajuisesti, Virta-asemia hallinnoivan Liikennevirta Oy:n toimitusjohtaja Jussi Palola toteaa.

– Herellä on tavoitteena tarjota sähköautoilijoille yksi paikka, josta he saavat pääsyn jalostettuun, useasta eri lähteestä peräisin olevaan latauspistetietoon. Näin he voivat suunnitella ajoreittinsä helposti ja luotettavasti. Nyt kun Liikennevirrankin ajantasaiset tiedot sisällytetään datavirtaamme, uskomme että Heren tarjoaman tiedon laatu ja laajuus on markkinoiden kattavin, sanoo Senior Content Acquisition Lead Samuli Lehtonen Hereltä.

Virta-järjestelmällä hallinnoidaan latausverkkoja useissa Euroopan maissa Suomen Virtapiste-verkoston lisäksi. Virran hallinnoimista latauspisteistä reilusti yli puolet sijaitsee Suomen ulkopuolella.

Here-karttapalveluyhtiön omisti aiemmin Nokia.

Lähde: STT Info / Virta


1:24

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.