Navalnyin terveydentila hiipuu, tukija ei jaksa uskoa enää hyviin uutisiin – suunnitteilla "modernin Venäjän suurin" mielenosoitus keskiviikoksi

Aleksei Navalnyi joutuu venäläiselle vankileirille – mitä niiden oloista tiedetään? 3:41
Tämä tiedetään vankileiristä, jossa Aleksei Navalnyi on tuomittuna.

Venäjällä vankilaan tuomitun oppositiojohtajan Aleksei Navalnyin tukija suhtautuu pessimistisesti siihen, että viranomaiset ottaisivat Navalnyin terveyshuolet vakavasti. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Pokrovin rangaistussiirtolassa kahden ja puolen vuoden vankeustuomiota suorittavan Aleksei Navalnyin terveydentila on edelleen huonontunut. EU, Yhdysvallat ja monet muut maat ovat ilmaisseet huolensa Navalnyin tilanteesta.

Navalnyi on ollut yli kaksi viikkoa syömälakossa ja vaatinut kunnollista lääkärinhoitoa selkäkipuihin sekä raajojen tunnottomuuteen. Lääkärit ovat varoittaneet, että syömälakossa olevan Navalnyin sydän voi pysähtyä hetkenä minä hyvänsä.

Venäläisjuristi Ljubov Eduardovna toteaa moskovalaisen Eho Moskvy -radiokanavan haastattelussa Navalnyin liittolaisten odottavan tietoa tämän terveydentilasta vielä tänään, mutta suuria toiveita hyvistä uutisista ei hänen mukaansa ole.

Suunnitteilla suurmielenosoitus

Navalnyin tukijat aikovan järjestää suuren mielenosoituksen oppositiojohtajan puolesta ylihuomenna keskiviikkona. He toivovat, että mielenilmaisusta tulee Venäjän modernin historian suurin.

Mielenosoituspäiväksi on valittu keskiviikko, koska presidentti Vladimir Putin pitää tuolloin linjapuheensa Venäjän parlamentille. Suur­mielenosoitus järjestetään heti puheen jälkeen.

EU:n ulkoministerit pitävät tänään videokokouksen, jonka asialistalla ovat muun muassa Navalnyin tilanne.

Lue myös:

    Uusimmat