Navalnyin liittolaiset julkistivat aikeensa: "500 000 ihmisen protesti tulee olemaan Venäjän modernin historian suurin"

1:39
Tältä talven mielenosoituksissa näytti.

Talven mielenosoitukset taltutettiin väkivalloin.

Venäläisen oppositiojohtajan Aleksei Navalnyin liittolaiset julkaisivat tänään uuden poliittisen kampanjan.  

Yhtenä osana liittolaiset aikovat järjestää Venäjän modernin historian suurimman mielenosoituksen keväällä.  

Kampanjan verkkosivu kulkee nimellä "Vapauttakaa Navalnyi". Sivuilla ilmoitettiin, että mielenosoituksen tarkka päivä kerrotaan, kun sinne on rekisteröitynyt 500 000 ihmistä.  

Tähän mennessä sivustolle on sivuston mukaan rekisteröitynyt 60 000 ihmistä.  

– 500 000 ihmisen protesti tulee olemaan Venäjän modernin historian suurin, kertoo Navalnyin korruptionvastaisen säätiön johtaja Ivan Zhdanov Reutersille.  

Navalnyin liittolaiset yrittävät kannustaa venäläisiä osallistumaan "älykkään äänestyksen" strategiaan syyskuun parlamenttivaaleissa, jotta presidentti Vladimir Putinin tukemaa Yhtenäinen Venäjä -puoluetta voitaisiin heikentää. 

– Tiedättekö, kuka on suurin vihollisemme. Ei, ei Putin. Putin ei voi loputtomiin pysäyttää Venäjän upeaa tulevaisuutta. Tärkein vihollisemme on välinpitämättömyys ja apatia, Navalnyin liittolainen Leonid Volkov sanoi. 

Liittolaiset järjestivät talvella kolme mielenosoitusta, mutta viranomaiset kutsuivat niitä koronarajoitusten vastaisiksi. Mielenosoituksia taltutettiin väkivalloin.  

Navalnyi puolestaan on Moskovan ulkopuolella rangaistussiirtolassa. Hänen ehdollinen vankeustuomio muutettiin helmikuussa ehdottomaksi. Oikeuden mukaan hän oli rikkonut ehdonalaisensa ehtoja sinä aikana, kun hän oli toipumassa myrkytyksestään Saksassa.  

Navalnyi on syyttänyt Venäjän turvallisuuspalvelua hänen myrkyttämisestään.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja