Navalnyin rangaistuspaikka varmistui – istuu tuomiota Vladimirin alueella 100 kilometriä Moskovasta

3:41
Katso myös: Mitä venäläisten vankileirien oloista tiedetään?

Venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on siirretty istumaan vankeustuomiotaan rangaistussiirtolaan, joka sijaitsee Vladimirin alueella noin 100 kilometriä itään Moskovasta.

Asiasta kertoivat venäläiset uutistoimistot sunnuntaina.

Vankien ihmisoikeuksia valvovan komission edustaja Aleksei Melnikov sanoi Interfaxille, että Navalnyi on siirretty Vladimiriin. Navalnyi on Melnikovin mukaan aluksi karanteenissa, ennen kuin hänet viedään siirtolaan kärsimään tuomiotaan.

Navalnyi tuomittiin aiemmin helmikuussa kolmen ja puolen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen, josta suoritettavaksi jäi runsaat kaksi ja puoli vuotta.

Oikeus katsoi Navalnyin rikkoneen ehdonalaistaan, kun hän oli Saksassa sairaalahoidossa myrkytyksensä vuoksi. Navalnyi syyttää myrkytyksestä Venäjän turvallisuuspalvelua FSB:tä.

Olinpaikka pari päivää tuntematon

Venäjän lain mukaan Navalnyin tulee kärsiä tuomionsa lähellä Moskovaa. Jotkut hänen tukijansa epäilivät, ettei lakia tässä tapauksessa noudateta, vaan että hän päätyy kauemmaksi pääkaupungista.

Navalnyin puolustusasianajaja kertoi perjantaina saaneensa tietää vain, että hänen päämiehensä on viety pois moskovalaisesta pidätyskeskuksesta. Hänelle ei tuolloin kerrottu Navalnyin olinpaikkaa.

EU-maiden ulkoministerit sopivat maanantaina, että EU määrää Venäjälle uusia pakotteita maan ihmisoikeusloukkauksien takia. Osasyy uusiin pakotteisiin on Navalnyin kohtelu.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on vaatinut Venäjää vapauttamaan Navalnyin. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on todennut Navalnyin saaman tuomion perusteettomaksi.

Korjattu oikea etäisyys Moskovasta 28.2.2021 klo 14.20.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 28.2.2021 klo 14.28. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja