Aleksei Navalnyi siirretty tuntemattomaan paikkaan moskovalaisesta vankilasta

3:41
Aleksei Navalnyi joutui hiljattain venäläiselle vankileirille – mitä niiden oloista tiedetään?

Venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on siirretty moskovalaisesta vankilasta tuntemattomaan paikkaan, hänen puolustusasianajajansa kertoo.

Tietoa siitä, mihin Navalnyi siirretään, ei ole kerrottu hänen lakitiimilleen eikä hänen perheelleen. Puolustusasianajaja Olga Mihailovan mukaan on mahdollista, että Navalnyin lopullinen määränpää on rangaistussiirtola.

Navalnyi tuomittiin ehdottomaan vankeusrangaistukseen aiemmin tässä kuussa ehdonalaisensa rikkomisesta. Monet eri tahot pitävät tuomiota poliittisena ajojahtina.

Navalnyi tuomittiin viime viikolla myös sakkorangaistuksiin, sillä oikeus katsoi hänen loukanneen toisen maailmansodan veteraanin kunniaa kutsumalla häntä "petturiksi" veteraanin esiinnyttyä Kreml-myönteisellä videolla.

Navalnyin asianajajat ovat kertoneet, että he suunnittelevat hänen puolestaan järjestettäviä mielenosoituksia myöhemmin tälle vuodelle. Aiemmin tänä vuonna järjestetyt Navalnyia tukevat mielenosoitukset olivat viime vuosien suurimpia mielenosoituksia Venäjällä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja