Nasan sivuilla työpaikkailmoitus historian suurinta löytöretkeä varten: Rankat hakuvaatimukset maailman cooleimpaan pestiin

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa on värväämässä astronautteja tuleville Artemis-lennoille Kuuhun ja Marsiin. Astronauttien haku on käynnissä 2.-31.3.2020.

Nasa aikoo lähettää ensimmäisen naisen ja seuraavan miehen Kuuhun vuoteen 2024 mennessä. Nasa luonnehtii, että tulevat astronautit tulevat elämään uskomatonta aikaa tulevaisuuden miehitettyjen lentojen myötä.

Kovat vaatimukset karsivat halukkaiden jonoa

Vaatimuksina Artemis-astronautin tehtävään on Yhdysvaltain kansalaisuus, joka luonnollisesti rajaa pätevien hakijoiden joukkoa merkittävästi.

Hakijoilta edellytetään myös hyvää koulutustaustaa ja kattavaa kokemusta suihkukoneiden ohjaimista. Lisäksi hakijan on läpäistävä Nasan rankat fyysiset testit.

Uusia astronautteja lähetetään ensin kansainväliselle ISS -avaruusasemalle. Tämän jälkeen vuorossa on Kuu ja suurimpana tavoitteena on ihmiskunnan historian suurin löytöretki vieraalle planeetalle, eli lento Marsiin 2030-luvun puolivälissä.

0:46
Video: Nasa kertoi viime vuonna löytäneensä uuden planeetan, missä elämä saattaisi olla mahdollista.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.