Uskomattomia kuvia universumista! Nämä Nasan uutuusteleskoopin otokset jyräävät edeltäjänsä

Nasa julkaisi neljä uutta avaruusteleskooppi James Webbin taltioimaa ennennäkemätöntä kuvaa universumista – katso videolta Nasan julkaisemat kuvat yli 13 miljardin vuoden takaa 0:53
Katso videolta ennennäkemättömät kuvat avaruudesta.

Avaruusteleskooppi James Webbin mullistavia kuvia 13 miljardin vuoden takaa esiteltiin tiistaina Yhdysvaltain avaruushallinto Nasan lehdistötilaisuudessa.

Nasan johtaja Bill Nelson hehkutti kuvien merkittävyyttä jo ennen niiden julkaisua.

– Jokainen kuva on löytö ja antaa ihmiskunnalle universumista kuvan, jollaista emme ole koskaan ennen nähneet, Nelson lausuu.

Lehdistötilaisuudessa esiteltiin neljä uutta avaruusteleskooppi James Webbin kuvaa.

Webbin taltioima ensimmäinen kuva esiteltiin Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin pitämässä ennakkotilaisuudessa Valkoisessa talossa tiistain vastaisena yönä Suomen aikaan. Kuva oli galaksijoukosta nimeltä SMACS 0723.

Kuviin tallentuivat muun muassa yli tuhannen valovuoden päässä oleva eksoplaneetta WASP-96b sekä Webbin teleskoopin ottama otos Stephanin kvintetistä.

Neljäntenä esitelty tuhansien valovuosien päässä oleva Kölin tähtisumu eli Carin-sumu.

Nasan astrofyysikko Jane Rigby sanoi lehdistötilaisuudessa, että James Webbin kuvissa on enemmän terävyyttä ja selkeyttä kuin aiemman teleskooppi Hubblen kuvissa. Se on myös huomattavasti Hubblea nopeampi ja tehokkaampi. Webb on ensimmäinen infrapunamaailman tarkasti näkevä teleskooppi.

Lehdistötilaisuudessa kuvista kertoneiden tähtitieteilijöiden mukaan Webbin ottamat kuvat tulevat muuttamaan ymmärrystä esimerkiksi siitä, miten tähdet ja galaksit muuttuvat ja kehittyvät.

Lue myös:

    Uusimmat